Raf Simons: Τι σκοπεύει να κάνει στον Dior;

Raf Simons: Τι σκοπεύει να κάνει στον Dior;

Η πρώτη συνέντευξη του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου

Από τη Δευτέρα που ανακοινώθηκε ότι τη θέση του John Galliano αναλαμβάνει τελικά ο Raf Simons, αυτό που ψιθυρίζεται περισσότερo στα πηγαδάκια της fashion industry είναι «τι δουλειά έχει ένας μινιμαλιστής στον οίκο Dior;».

Σήμερα ο ίδιος ο Simons απάντησε με συνέντευξή του στο WWD λέγοντας: «Δεν είναι κακό να με λένε μινιμαλιστή. Κακό είναι, όμως, να με λένε μόνο μινιμαλιστή. Είμαι επίσης, ρομαντικός». Όπως εξήγησε, αυτό που θα επιδιώξει μέσα από τις συλλογές του για τον γαλλικό οίκο είναι να αναδείξει την θηλυκότητα που είναι «όμορφη, ατέλειωτη και μόνιμη. Όταν "παντρεύομαι" έναν οίκο ενστερνίζομαι απόλυτα την φιλοσοφία του και την κληρονομιά του. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η δημιουργικότητα, η εξέλιξή της και η σχέση της με την εποχή μας»,συμπλήρωσε ο Simons, ο οποίος θα παρουσιάσει την πρώτη του κολεξιόν τον Ιούλιο.

«Δεν θα πήγαινα στον Dior αν είχα μόνο τον μινιμαλισμό στο μυαλό μου. Γνωρίζω πολύ καλά ποιο είναι το περιβάλλον του οίκου» ξεκαθάρισε ο σχεδιαστής χωρίς όμως να αποκαλύψει περισσότερα για το τι έχει στο μυαλό του να κάνει.