Diane von Furstenberg: «Δεν ήθελα να ασχοληθώ με τη μόδα»

Diane von Furstenberg: «Δεν ήθελα να ασχοληθώ με τη μόδα»

Η δημιουργός των διάσημων wrap dresses, την δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ της βρετανικής Vogue μίλησε για την αρχή της καριέρας της αλλά και για την προσωπική της ζωή.

«Δεν ήξερα με τι ήθελα να ασχοληθώ, ήξερα μόνο τι είδους γυναίκα ήθελα να γίνω», εξομολογήθηκε η μεγάλη κυρία της μόδας στους παρευρισκόμενους. «Ήθελα να είμαι ανεξάρτητη, να έχω τα δικά μου χρήματα και να μπορώ να στέκομαι στα πόδια μου- δεν ήθελα να είμαι το είδος της γυναίκας που περιμένει πάνω από το τηλέφωνο έναν άντρα».

Η von Furstenberg μίλησε ακόμα και για την διατήρηση των ισορροπιών μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής της ζωής, αφού έμεινε έγκυος στα 22 της χρόνια. «Έστειλα στον φίλο μου (τον εκκλιπόντα πρίγκιπα Egon von Furstenberg) ένα τηλεγράφημα εξηγώντας του τους λόγους που είχαμε για να χωρίσουμε. Απάντησε λέγοντάς μου: "Όχι, κανόνισε τον γάμο για τα μέσα Ιουνίου". Στην αρχή δεν μπορούσα να το πιστέψω- πώς τολμούσε να υποθέτει ότι ήθελα να τον παντρευτώ; Αλλά, φυσικά, μισή ώρα αργότερα, ήμουν απόλυτα ευτυχισμένη».