Η δικαστική απόφαση που έκανε έξαλλο τον Christian Louboutin

Η δικαστική απόφαση που έκανε έξαλλο τον Christian Louboutin

Κόκκινες σόλες με την υπογραφή Zara;

Η διαμάχη του Μάγου των Παπουτσιών με διάφορα labels και brands για το κατά πόσο οι κόκκινες σόλες αποτελούν πνευματική του ιδιοκτησία μαίνεται εδώ και χρόνια και οι αποφάσεις των δικαστηρίων, ανάλογα με την διαμάχη του Louboutin και την χώρα όπου αυτός απευθύνεται είναι πολλές και αντικρουόμενες.

Τώρα, μία νέα απόφαση Γαλλικού δικαστηρίου, και μάλιστα Εφετείου, έρχεται να διαταράξει την ηρεμία του διάσημου σχεδιαστή, αφού δίνει το δικαίωμα στα Zara να πωλούν παπούτσια με κόκκινες σόλες. Το δικαστήριο, όχι μόνο αποφάνθηκε υπέρ του ισπανικού ομίλου Inditex, στον οποίο και ανήκει η αγαπημένη αλυσίδα ρούχων, αλλά υποχρέωσε και τον Louboutin να πληρώσει 2.000 λίρες στον όμιλο, για τα δικαστικά έξοδα.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο Louboutin μήνυσε τα Zara για πλαστογραφία και αθέμιτο ανταγωνισμό, ισχυριζόμενος ότι ένα από τα σχέδια παπουτσιών τους ήταν ίδιο με το δικό του YoYo. Πρωτοδίκως ο Μάγος των Παπουτσιών κέρδισε την υπόθεση, αλλά η Inditex κατέφυγε στο Εφετείο, το οποίο κατέληξε ότι «τα επιχειρήματα περί κατοχύρωσης υπήρξαν ασαφή, όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι δεν περιέχεται πουθενά στην κατηγορία η ακριβής απόχρωση στην κλίμακα Pantone του κόκκινου χρώματος».