Χρωματιστός πόλεμος

Χρωματιστός πόλεμος

Ένας φωτογράφος σταρ, ο David La Chapelle ενάντια στη νέα ντίβα της μουσικής Rihanna. Γρήγορα ποπ κορν.

Ο μεγάλος φωτογράφος μόδας που χαρακτήρισε τα 90s με τις πολύχρωμες και σουρεαλιστικές του φωτογραφίσεις ο David La Chapelle, έκανε μήνυση στην εξίσου πολύχρωμη και άκρως αποκαλυπτική Rihanna γιατί – δικαίως λέω εγώ- στο τελευταίο και πολύπαθο βίντεο κλιπ της για το αμφιλεγόμενο τραγούδι της S&M, διαπίστωσε άπειρες ομοιότητες με εικόνες που έχει στο παρελθόν δημιουργήσει, σε όλο το video clip του τραγουδιού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο La Chapelle, κάνει μήνυση για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς το 1998 η Annie Leibovitz είχε φωτογραφίσει τον τότε γνωστό ως ηθοποιό και μόνο, Arnold Schwarzenegger για το περιοδικό «Vanity Fair», με σαφής αναφορές σε παλαιότερη εικόνα του φωτογράφου για την αγγλική βίβλο της εποχής, το περιοδικό «The Face».
Τότε είχε κερδίσει το δικαστήριο και έχω την αίσθηση ότι και τώρα θα βγει νικητής, γιατί ακόμη και το έμπειρο μάτι μου ξεγελάστηκε με την θέα του συγκεκριμένου video της Rihanna και θεώρησα ότι ο David αποφάσισε ένα comeback.

Μετά από το σκάνδαλο που δημιούργησε το συγκεκριμένο τραγούδι της Rihanna, που την απεικονίζει ως σκληρή και απολυταρχική dominatrix, να απολαμβάνει ηδονικά ότι πιο kinky και το τραγούδι να απαγορευτεί σε αρκετά διεθνή playlists μου φαίνεται ότι το κερασάκι στην τούρτα θα είναι το S&M να γίνει διεθνώς Νο1.

Μερικές φορές πρέπει να κάνεις τα πάντα για να γίνεις mega star και με την Lady Gaga να σαρώνει για μια ακόμη φορά ο πήχης έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη. Ελπίζω η πτώση να μην είναι μοιραία.