Τα αγαπημένα γυαλιά των celebrities

Τα αγαπημένα γυαλιά των celebrities

Η Persol ξεχωρίζει και πάλι με την έκθεση Persol Magnificent Obsessions

Οι «Persol Magnificent Obsessions» αφορούν 30 ιστορίες δεξιοτεχνίας, οι οποίες αποτελούν τη δεύτερη σε μια σειρά εκθέσεων που διεξάγονται εδώ και τρία χρόνια και που γιορτάζουν τις ιστορίες της υπέρμετρης δεξιοτεχνίας πίσω από κάποιες από τις πιο συμβολικές και επιβλητικές στιγμές του κινηματογράφου επί της οθόνης. Από το 2011, εμπνέονται από τη χειροποίητη διαδικασία τριάντα βημάτων της Persol, η οποία είναι συνώνυμη της διαδικασίας των βημάτων που απαιτούνται για μια εξαιρετική κινηματογράφηση.

Έτσι όπως κάθε ταινία αναδύεται από μια ομάδα ατόμων, τα οποία συνδυάζουν το ταλέντο, την αφοσίωση και τη δημιουργικότητά τους, στο εργαστήριο της Persol στο Lauriano (Βόρεια Ιταλία), κάθε ζευγάρι γυαλιά περνά από τα χέρια τουλάχιστον 15 ειδικευμένων δεξιοτεχνών, κάθε ένας από τους οποίους συμβάλλει μοναδικά και ουσιαστικά στο τελικό προϊόν. Κάθε λεπτομέρεια είναι το αποτέλεσμα έρευνας και δουλειάς, η επιδίωξη της τελειότητας με λίγα γραμμάρια acetate, μετάλλου και γυαλιού. Κατασκευασμένα με τη μεγαλύτερη φροντίδα που απαιτεί 30 βήματα χειροποίητης εργασίας, τα Persol εκπροσωπούν μία τέχνη που χρησιμοποιεί φακούς και σκελετούς. Κάθε χρόνο, δέκα ταινίες που δημιουργήθηκαν με υπέρμετρη φροντίδα θα εξιστορούνται με μια σειρά εκθέσεων που θα προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν σπάνια τεχνουργήματα, σημειώσεις έρευνας πίσω από τη σκηνή, σκίτσα, κλιπάκια φιλμ και καρέ. Οι κινηματογραφιστές που παρουσιάζονται στην έκθεση μοιράζονται την ίδια δέσμευση στην αυθεντικότητα και αφοσίωση στη δεξιοτεχνία που η Persol επιδεικνύει στη χειροποίητη διαδικασία πίσω από την κατασκευή ενός ζευγαριού γυαλιών.

Ποιοι λάτρεις των γυαλιών παρεβρέθηκαν και συμμετείχαν; Honorees Todd Haynes, Arianne Phillips, Patricia Clarkson, Zoe Saldana, Jaime King, John Turturro, Abbie Cornish, Dianna Agron, Sandy Powell, Twin Shadow, Terry Richardson.

Από τα τέλη Ιουνίου και εξής, το βιβλίο MAGNIFICENT OBSESSIONS. Η Persol, ο κινηματογράφος, και η δεξιοτεχνία θα διατίθεται προς πώληση στο Museum of the Moving Image (Νέα Υόρκη) και στα καλύτερα βιβλιοπωλεία της Βορείου Αμερικής και της Ευρώπης.