Καλοντυμένες σε κάθε ηλικία; Η Twiggy μας εξηγεί πώς

Καλοντυμένες σε κάθε ηλικία; Η Twiggy μας εξηγεί πώς

Το θρυλικό supermodel δίνει στυλιστικές συμβουλές

Ήταν 1967 όταν η Twiggy, το λιπόσαρκο κορίτσι από την Μ. Βρετανία, βρέθηκε στη νέα Υόρκη για να περάσει από casting με σκοπό να την αναλάβει κάποιο πρακτορείο μοντέλων, οι προβλέψεις για το μέλλον της ήταν μάλλον δυσοίωνες. «Δεν θα κρατήσει πάνω από δύο εβδομάδες», έλεγαν οι τότε bookers. Έκτοτε έχουν περάσει 35 χρόνια, και η Twiggy εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς υποδειγματικού, προσωπικού στυλ. Το supermodel έδωσε τα δικά του, στυλιστικά tips στην Daily Telegraph για γυναίκες κάθε ηλικίας.

1)Σπάστε τους κανόνες
Με τρελαίνει να ακούω ανθρώπους αν υποστηρίζουν ότι, ανάλογα με την ηλικία της η κάθε γυναίκα πρέπει να αλλάζει τον τρόπο ντυσίματός της. Είμαι 62 ετών αλλά αυτό δεν επηρεάζει τον τρόπο που ντύνομαι. Ποτέ δεν πρέπει να παίρνουμε την μόδα στα σοβαρά. Τα ρούχα πρέπει να είναι άνετα αλλά και στυλάτα.

2) Μπλέιζερ, τα Ιερά
Τα jackets, γενικώς, είναι απαραίτητα στοιχεία κάθε γυναικείας γκαρνταρόμπας. Είναι το πρώτο πράγμα που αγοράζω κάθε σεζόν, και, μάλλον, το μεγαλύτερο μέρος της γκαρνταρόμπας μου αποτελείται από αυτά. Σημασία έχει το με τι θα τα συνδυάσεις. Εγώ θα φορέσω ένα μαύρο μπλέιζερ από παγιέτες με μία μπλούζα και skinny jeans, ενώ ένα νεαρό κορίτσι θα το φορούσε με σορτς και ψηλοτάκουνα. Ακόμα κι αν κάτι δεν σας φαίνεται κατάλληλο για μεγαλύτερες ηλικίες, λεχει πάντα σημασία με τι θα το συνδυάσετε.

3) Η Twiggy στο Ναυτικό
Όταν σχεδίαζα την capsule συλλογή μου για τα Marks & Spencer, όλοι μου έκαναν πλάκα ότι ήθελα κάθε κομμάτι μου σε ναυτικό μπλε. Υπάρχει λόγος γι' αυτό. Η συγκεκριμένη απόχρωση του μπλε ταιριάζει σε κάθε γυναίκα και είναι πάντα επίκαιρη. Μπορείτε να «χτίσετε» την γκαρνταρόμπα σας γύρω από το navy, το λευκό και το γκρι και να τα εμπλουτίζετε με περιστασιακές, χρωματιστές πινελιές. Λατρεύω να το συνδυάζω με ροζ.

4)Η ποιότητα μετράει
Το καλό ντύσιμο ορίζεται από την ποιότητα και την υφή των ρούχων που φοράμε. Όταν κάνουμε shopping, η αίσθηση της αφής μας πάνω στα ρούχα είναι πολύ σημαντική. Πολύ συχνά μπαίνω σε μαγαζιά γιατί κάτι μου φαίνεται όμορφο από μακριά, και, όταν το πλησιάζω, η αφή του το κάνει να μου φαίνεται τραγικό. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι πρέπει να φοράμε αποκλειστικά βαμβακερά και μεταξωτά κομμάτια- κάποια συνθετικά υφάσματα, όπως το ραγιόν, είναι υπέροχα. Απλώς καλό είναι να αγγίζουμε το ύφασμα και να είμαστε σίγουρες ότι δεν έχει την αίσθηση του πλαστικού.

5)Τα πάντα είναι θέμα attitude
Μην είστε fashion victim- είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε. Πρέπει να σκέφτεστε και να αποφασίζετε μόνες σας τι θα φορέσετε. Όταν ήμουν στη Νέα Υόρκη έβλεπα, κάθε μέρα στη γειτονιά μου, μία γυναίκα γύρω στα 50, που φορούσε συνέχεια μακριά, αφρικανικά φορέματα, σε εκτυφλωτικά χρώματα. Δεν είναι κάτι που θα μπορούσαν όλες να κάνουν και να δείχνει ωραίο, αλλά η ίδια έδειχνε απλώς φανταστική, αφού κυκλοφορούσε με τόση αυτοπεποίθηση!