Tι κoζάκος… τι Kazaky!

Tι κoζάκος… τι Kazaky!

Ξέραμε τα boy bands, τα girl power pop bands καιρός να τα ενώσουμε και να γίνει το πρώτο malesexual uber band!

Οι Kazaky είναι ένα κουαρτέτο αγοριών, πρώην χορευτών τώρα και τραγουδιστών Ουκρανικής προέλευσης , δημιούργημα του πολύ επιτυχημένου Ρώσου χορογράφου-χορευτή Oleh Zhezhe σε συνεργασία με τον εξαιρετικό σκηνοθέτη μουσικών video clip ιδίας προέλευσης Yevhen Tymokhin. Τίποτα το περίεργο μέχρι εδώ. Τα αγόρια με το πρώτο τους single «Ιn the middle» όχι μόνο έκαναν επιτυχία αλλά κατέρριψαν το μύθο που θέλει μόνο τα γυναικεία γκρουπ να λικνίζονται προκλητικά, τραγουδώντας με κάθε υπονοούμενο, με ιδρωμένα πρόσωπα, προκαλώντας με γυμνά όχι απλά καλογυμνασμένα κορμιά αλλά αληθινά γλυπτά. Είναι όλοι τους εντυπωσιακά ωραίοι, χορεύουν εκπληκτικά, δεν είναι πάνω από 23 ετών, καθώς άλλωστε και ο δημιουργός τους που είναι μόνο 29 ετών.

Ενώ στο πρώτο τους video ήταν απλά ωραία ντυμένοι, με πιασάρικο ήχο και υπέροχη σπόρτυ, μοντέρνα εικόνα σαν τηλεοπτικό πρόμο των D-Squared στο δεύτερο τους single αποφάσισαν να αλατοπιπερώσουν την εμφάνισή τους, να εμπνευστούν από το video clip του φωτογράφου των Dolce & Gabbana, Mariano Vivanco που έκανε για τον κολλητό του στυλίστα της Lady Gaga -σημειώστε- για το ντεμπούτο του και σαν καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού Παρισινού οίκου Thierry Mugler. Το ξέρω ότι είναι πολύ η πληροφορία αλλά στο σόου του Mugler by Nichola Formicetti έγινε και η παγκόσμια πρώτη του νέου σινγλ της Lady Gaga -είπα σημειώστε όπου να ναι καταλήγω-.

Στο video clip λοιπόν για τον Mugler αλλά και για το κομμάτι των Kazaky με τον πρωτότυπο τίτλο «Love» πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ένα κομμάτι τεράστιας μαύρης μουσελίνας, που πάλλεται και δονείται στο ρυθμό του μοναστικού, ηλεκτρονικού ήχου των αγοριών, αγκαλιάζοντας και σχηματίζοντας ονειρικές σιλουέτες στα καλογυμνασμένα τους στεγνά από λίπος σώματα. Αλλά την παράσταση πέρα της υπέροχης μαυρόασπρης αισθητικής του video clip τους είναι και η άνεση που τα τέσσερα αγόρια χορεύουν σε ψηλοτάκουνα στιλέτο μποτίνια με εμφανείς light S&M αναφορές. Στυλιστικά δεν παίζονται, θυμίζοντας κατά πολύ το ιστορικό video clip της Madonna «Human Nature» από τον μάγο της εικόνας Jean Baptiste Mondino.
Αν και έχουν συνδυάσει συμβολικές αναφορές από τους πλέον ανατρεπτικούς καλλιτέχνες, το τελικό αποτέλεσμα είναι όντως original. Αγόρια με εμφάνιση μοντέλου, που χορεύουν τέλεια και μάλιστα σε τακούνια, προερχόμενα από την Σοβιετική ένωση, με έμφαση στην προκλητικότητα..ναι η Lady Gaga μπορεί και να βρήκε το αντίπαλο δέος από το βορρά. Εγώ το είπα για εκείνο το πάρτι στο Παρίσι που όλα τα αγόρια φόραγαν ψηλοτάκουνα αλλά δεν με πίστευαν. Τώρα που θα γίνει και trend να δω, θα το πιστέψουν ότι τι αγόρι τι κορίτσι, αρκεί να το κουνάς σωστά, με λαγνεία, πάνω σε ψηλοτάκουνα και οι ανδρικές επιλογές υποδημάτων αποκτούν ένα νέο νόημα. Προσοχή στα πεζοδρόμια.

Δείτε το νέο βίντεο των Kazaky.