Μπικίνι: τότε, τώρα και πάντα

Μπικίνι: τότε, τώρα και πάντα

Το διάσημο μαγιώ έγινε 66 χρονών και το γιορτάζουμε.

«Itsy-bitsy, teeny-weeny», τραγουδούν αυτοί που γνωρίζουν για τα μικροσκοπικά μπικίνι και εύχονται στο θρυλικό μαγιό χρόνια πολλά για τα 66α γενέθλιά του.
Σύμφωνα με το δημιουργό του, Louis Reard, το μπικίνι πρέπει να είναι μικρό και να χωράει μέσα σε μία βέρα, για να είναι σωστό. Μάλιστα, λέγεται πως από το 100 π.Χ οι γυναίκες το προτιμούσαν στις εμφανίσεις τους καθώς ακόμα και το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου παρουσιάζει τη θεά μέσα σε ένα, όπως φαίνεται, μαγιό αντίστοιχης αισθητικής.

Πόσο έχει αλλάξει όμως ο τρόπος που φορούσαν το μπικίνι οι άλλοτε star του σινεμά και πώς το φορούν σήμερα;
H Marilyn Monroe και πολύ περισσότερο η Brigitte Bardot καθιέρωσαν το μπικίνι που έδειχνε το στήθος μπαλκονάτο, μεγαλύτερο και πάντα στο ύψος του. Ποντάροντας στο λευκό, το ροζ, το γαλάζιο και το petit καρώ, οι διάσημες πρωταγωνίστριες στις οποίες συγκαταλέγονται και οι δικές μας Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ζωή Λάσκαρη και Τζένη Καρέζη, το καθιέρωσαν κάνοντας αμέτρητα κοριτσάκια να τις αντιγράψουν.

Λίγο αργότερα η Ursula Andress θα φορέσει το μπικίνι της για χάρη του James Bond Dr No, ενώ το 1966 η Raquel Welch θα πρωταγωνιστήσει στο «One million years BC», αφήνοντας εποχή.

Σήμερα, η Jennifer Lopez δε διστάζει να δείξει τις πλούσιες καμπύλες της μέσα σε πολύχρωμα μαγιώ που μαγνητίζουν τα βλέμματα, ενώ η περιζήτητη πλέον Katie Holmes αρκείται σε πιο αθλητικές γραμμές για τις βόλτες στην παραλία.

Εσείς ποια θα προτιμούσατε;