Γιατί η ψυχολογία των γυναικών αλλάζει ανάλογα με τα παπούτσια τους;

Γιατί η ψυχολογία των γυναικών αλλάζει ανάλογα με τα παπούτσια τους;

Εξηγεί ο Francesco Russo, creative director του Sergio Rossi

Με αφορμή τη νέα συνεργασία των Barney's NY με το γνωστό shoe label Sergio Rossi για το φθινόπωρο, ο creative director του brand, Francesco Russo μίλησε για την φετιχιστική σχέση των γυναικών με τα παπούτσια.

Τι είχε να πει λοιπόν ο σχεδιαστής για τα trends, την έμπνευση και το γνωστό ρητό: «Μια femme fatale στηρίζεται στα παπούτσια της»; «Το αγαπημένο ζευγάρι μιας γυναίκας είναι αυτό που την κάνει χαρούμενη. Το παπούτσι μέσα στο οποίο θα αισθάνεται άνετα. Έτσι μόνο μπορεί να βγάλει την προσωπικότητά της προς τα έξω και να δείχνει ακόμη πιο όμορφη».

Ο σχεδιαστής δεν έχει εξήγηση για το φαινόμενο του γυναικείου ενθουσιασμού μπροστά στη θέα όμορφων παπουτσιών, αλλά με βάση την πείρα του, υποθέτει: «Μάλλον είναι συναισθηματικό το θέμα, προφανώς έχει να κάνει με τον να δίνεις δύναμη στη γυναίκα. Εξουσία. Δημιουργείται μία ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στη γυναίκα και το παπούτσι που μοιάζει απίστευτη! Υπάρχει κάτι στην ψυχολογία της γυναίκας που αλλάζει εντελώς όταν ανεβαίνει στα τακούνια της. Η διαδικασία είναι μαγική και ακριβώς ο λόγος για τον οποίο λατρεύω να σχεδιάζω για γυναίκες».

Ο Francesco Russo εμπνέεται από το δικό του γούστο και τις διαχρονικές επιθυμίες των γυναικών περισσότερο, παρά από τα trends, τα οποία θεωρεί προσωρινά. Τον μαγνητίζει το στυλ και η προσωπικότητα σε μία γυναίκα και όχι η ομορφιά αυτή καθεαυτή.

Όσο για τα πιο συχνά λάθη που κάνει μία γυναίκα όταν αγοράζει ένα παπούτσι; «Συνήθως το μέγεθος και αμέσως μετά η άνεση. Νομίζω ότι είμαι ένας από τους ελάχιστους σχεδιαστές που υποστηρίζουν πως η άνεση είναι πραγματικά σημαντική για τα παπούτσια. Το όλο θέμα με το να φορά τακούνια μια γυναίκα είναι να γίνεται ακόμη πιο όμορφη κι ελκυστική. Να δείχνει μοιραία όταν μπαίνει στο δωμάτιο και όταν περπατά στο δρόμο. Αν δεν περπατά σωστά, φταίει η άνεση. Αν δεν περπατά σωστά δεν δείχνει ούτε ωραία, ούτε μοιραία. Θεωρώ πως συχνά οι γυναίκες δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία σε αυτό. Θα έπρεπε, μιας και ένας άντρας θα κοιτάξει τον αέρα της και τον αισθησιασμό της κάτι που απουσιάζει όταν σκέφτεται ότι πονά ή ότι μπορεί να σκοντάψει...»

Διαβάστε ακόμη:

Η Balenciaga με 80s διάθεση

Τα νυφικά του Hollywood δια χειρός Reem Acra

Μοντέλα που μοιάζουν με κούκλες