Η άγρια ομορφιά του Alexander Mc Queen

Η άγρια ομορφιά του Alexander Mc Queen

O άδικα χαμένος σύγχρονος μάγος της μόδας Lee-Alexander Mc Queen σε μία αναδρομική έκθεση με τις πιο χαρακτηριστικές δημιουργίες της πολύτιμης, αλλά σύντομης καριέρας του.

Με τις ευλογίες της Anna Wintour, την συνεργασία του Colin Firth και της Stella McCartney, αλλά και την αντικαταστάτρια του Sarah Burton, η αναδρομική έκθεση με παραπάνω από εκατό δημιουργίες του Βρετανού αριστουργηματικού σχεδιαστή Lee-Alexander McQueen, θα ξεκινήσει στις 4 Μαΐου 2011 στο Metropolitan Museum Of Art, στα πλαίσια του Costume Institute Gala .

Mε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Savage beauty» η έκθεση θα προσπαθήσει να μας επιβεβαιώσει για πρώτη φορά μετά την αυτοκτονία του ένα χρόνο πριν, την σημαντικότητα των αναρχικών, αλλά απόλυτα genius τεχνικών δημιουργιών ενός μοναδικού σχεδιαστή που στον εικοστό αιώνα κατάφερε να αιχμαλωτίσει με συνέπεια καρδιοχειρουργού κάθε σεζόν στην εικοσάχρονη καριέρα του, την περιέργεια αλλά και τον αμέριστο σεβασμό στο ταλέντο του από κοινό και κριτικούς, με ρούχα και επιδείξεις που κάθε φορά έγραφαν ιστορία.

Ένας από τους ελάχιστους fashion stars που κατάφεραν να με συγκλονίζουν με δάκρυα στα μάτια στο τέλος αρκετών από τις παρουσιάσεις του και να με κάνουν περήφανο που συνεργάστηκα μαζί του, έστω και για λίγο.

Ο κεντρικός άξονας της έκθεσης βασίζεται στην λαμπρότητα των επιδείξεών του αλλά και την τεχνική του δυνατότητα να ξεπερνάει τους κανόνες και να δημιουργεί κυριολεκτικά καινούργιους, μέσα από πολύπλοκα κοψίματα, ανατρεπτικούς συνδυασμούς, νέες γυναικείες σιλουέτες και υλικά, αλλά και με λεπτομέρειες που σχεδόν άγγιζαν το θείο.

Μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που πρέπει να πας στη Νέα Υόρκη είναι για αυτόν και μόνο το λόγο, για να βιώσεις από κοντά την δύναμη και την παραγωγικότητα ενός αυθεντικού καλλιτέχνη που μετά θάνατον αποθεώθηκε και πέρασε στο πάνθεον των αθανάτων με το πνεύμα του να ζει αιώνια.