H Angela Rockwood, το τετραπληγικό μοντέλο στην παγκόσμια καμπάνια Nordstrom

H Angela Rockwood, το τετραπληγικό μοντέλο στην παγκόσμια καμπάνια Nordstrom

Η μόδα καταρρίπτει τα σύνορά της και τα cliché

Tον τελευταίο καιρό οι εταιρείες αρχίζουν να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που μας είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια- αυτήν της τελειότητας και των αφύσικων προτύπων. Πλέον, ο ρατσισμός απέναντι σε μειονότητες ή ομάδες με ειδικές ανάγκες καταρρίπτεται και η μόδα παύει να απευθύνεται αποκλειστικά σε πρότυπα μοντέλων πασαρέλας αλλά σε μοντέλα ζωής.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες παγκοσμίως, η Nordstrom, αποφασίζει να εκπροσωπηθεί από την Angela Rockwood, μία πανέμορφη κοπέλα που έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι με τετραπληγία και πρωταγωνίστρια του show του Sundance Channel Push Girls.

nordstromheader



Η Rockwood έμεινε σχεδόν παράλυτη ύστερα από τροχαίο ατύχημα πριν 11 χρόνια, το οποίο της στέρησε τα πόδια της και το μεγαλύτερο κομμάτι των χεριών της, χάνοντας εκτός από το χαμόγελό της και την πολλά υποσχόμενη καριέρα της τότε ως μοντέλο. Η κοπέλα όμως δεν παραιτήθηκε από τη ζωή και στα 36 της δηλώνει και διεκδικεί:

«Δεν υπήρχαν αρκετά μοντέλα να φωνάξουν, 'Ε, κι εμείς καταναλωτές είμαστε! Δηλαδή όσες είμαστε στο αναπηρικό καροτσάκι δεν θέλουμε να είμαστε όμορφες και στη μόδα; Όταν ήμουν στο στούντιο για τη φωτογράφιση των Nordstrom, ένιωθα σαν στο σπίτι μου. Λες και έβγαζα τον αντίπαλο knockout στο ρινγκ, μετά από απουσία λόγω τραυματισμού».

Μπράβο στο μοντέλο και στην εταιρεία!

Διαβάστε ακόμη:

Η Alexa Chung λανσάρει το δικό της label!

Vogue: στα άδυτα της βίβλου της μόδας

Τι σχέση έχει ο Alber Elbaz με την Kim Kardashian;