Η άνοδος του στυλίστα

Η άνοδος του στυλίστα

Οι νέοι stars της μόδας

Τα τελευταία χρόνια, ο ρόλος του στυλίστα γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός. Στο catwalk, το κόκκινο χαλί, τα social media, οι στυλίστες είναι οι νέοι stars, αφού αυτοί είναι που επηρεάζουν τον τρόπο που ντύνεται ολόκληρος ο κόσμος.

Οι νέοι power players του fashion κόσμου κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα από το να αποφασίζουν τι «πάει» με τι. Δουλεύουν σε editorials περιοδικών, διαφημιστικές καμπάνιες και lookbooks, αλλά και σε μουσικά βίντεο κλιπ, fashion films, fashion shows και στο κόκκινο χαλί. Ακόμα, οι καλύτεροι γίνονται σύμβουλοι σχεδιαστών, ενώ δίνουν συμβουλές σε buyers μεγάλων καταστημάτων και μπουτίκ. Δεν είναι λίγες οι φορές που τους ζητάται, ακόμα, να σχεδιάσουν ρούχα και αξεσουάρ (με ποιο πρόσφατο παράδειγμα την συλλογή της Anna Dello Russo για τα H&M).

Σε ένα κόσμο εμμονικό με τους celebrities, και κατακλυσμένο από fashion blogs με λεπτομερείς αναφορές στις διάσημες εμφανίσεις τους, οι στυλίστες που ευθύνονται για την εικόνα των stars ασκούν επίσης τεράστια επιρροή στην διαμόρφωση του στυλ του κοινού, αλλά και στις πωλήσεις των fashion brands. Από την Cher Coulter, στυλίστρια της Kate Bosworth μέχρι τον Λονδρέζο Steph Stevens, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Alexa Chung, οι στυλίστες μπορούν να είναι οι αφανείς ήρωες πίσω από το στυλ των εκάστοτε fashion icons. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά high street brands επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί τους, αφού είναι τα ταλέντα πίσω από τις διάσημες fashionistas. Αυτοί είναι πο πραγματικοί trendsetters.

Η μόδα είναι μία τέχνη η οποία εξελίσσεται συνέχεια και με δραματικούς ρυθμούς. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο styling. Τελευταία τάση είναι οι self- stylists, όπως ο διάσημος blogger Bryanboy, ο οποίος «ντύνει» τον εαυτό του, και φωτογραφίζεται στους δρόμους της πόλης όπου βρίσκεται, κάθε φορά. Ο self- stylist, που, μέσω του blog του, μοιράζεται με όλο τον κόσμο το δικό του στυλ, είναι ένα πολύ προσωπικό, και σύγχρονο φαινόμενο. Αυτοί οι fashionistas, σήμερα, μπορούν αν έχουν πολύ μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, από το οποιοδήποτε fashion show.

Διαβάστε ακόμα:
Η Rachel Zoe και η μανία με τη Givenchy Antigona τσάντα της!
Ποια θα βρίσκεται στο εξώφυλλο του περιοδικού της Carine Roitfeld;
Η Anna Dello Russo σχεδιάζει για τα H&M