Diana Vreeland: η ζωή της αυτοκράτειρας της μόδας σε ταινία

Diana Vreeland: η ζωή της αυτοκράτειρας της μόδας σε ταινία

Ένα από τα πιο αναμενόμενα ντοκιμαντέρ στο χώρο της μόδας κάνει πρεμιέρα αύριο.

«Η μία και μοναδική fashion editor». Η ζωή της Diana Vreeland, για πάνω από 25 χρόνια στο αμερικανικό Harper's Bazaar, θητεία στην αρχισυνταξία της αμερικανικής Vogue και δώδεκα εκθέσεις στο ενεργητικό της για το Metropolitan Museum of Art's Costume Institute της Νέας Υόρκης, ξαναζωντανεύει.

Μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το «The eye has to travel», το ντοκιμαντέρ για τη ζωή μιας από τις μεγαλύτερες περσόνες του χώρου της μόδας, αύριο κάνει πρεμιέρα σε Νέα Υόρκη και Los Angeles. Η Diana δεν ήταν άλλη μια συντάκτρια, fashion περσόνα που αγαπούσε τη μόδα. Ήταν η γυναίκα εκείνη που καθόρισε πολλές από τις μεγάλες αλλαγές του περασμένου αιώνα όσον αφορά στη μόδα, ήταν εκείνη που βρισκόταν πίσω από οτιδήποτε ανατρεπτικό και αντισυμβατικό.

Το ντοκιμαντέρ για την πολύχρονη πορεία της σκηνοθέτησε η γυναίκα του εγγονού της Lisa Immordino Vreeland και οι Ali McGraw, Anjelica Huston, Manolo Blahnik, Lauren Hutton και Diana von Furstenberg είναι μερικοί από όσους πήραν μέρος σε αυτό.

Απολαύστε το trailer της ταινίας και διαβάστε επίσης:

Diana Vreeland: Η ζωή της εκκεντρικής, θρυλικής διευθύντριας της Vogue