Τα «απαγορευμένα» σκίτσα του Yves Saint Laurent

Τα «απαγορευμένα» σκίτσα του Yves Saint Laurent

Ο σύντροφος του θρυλικού σχεδιαστή, σε δικαστική διαμάχη με Γερμανό επιχειρηματία

Σύμφωνα με τον –επί σειρά ετών – σύντροφο του Yves Saint Laurent, Pierre Bergé, πάνω από 400 προσωπικά αντικείμενα του σχεδιαστή κλάπηκαν από το διαμέρισμα που μοιράζονταν οι δύο άντρες στο Παρίσι. Μεταξύ των αντικειμένων είναι και περίπου 300 σκίτσα του, πολλά από τα οποία ήταν ερωτικά, αλλά και ένα προσωπικό ημερολόγιο.

Το portfolio με τα προσωπικά ήδη του θρύλου της μόδας καταρχήν πήρε ένας πρώην σύντροφός του, ο Fabrice Thomas. Ο Thomas, που εργαζόταν και ως οδηγός του Saint Laurent, αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Bergé, αλλά υποστηρίζει ότι τα είδη βρίσκονται στην κατοχή ενός Γερμανού επιχειρηματία, ο οποίος σκοπό έχει να τα πουλήσει ή να τα εκθέσει. Ο δικηγόρος του Bergé, πάντως, παραδέχτηκε ότι σε βάρος του επιχειρηματία έχει κατατεθεί μήνυση, από τον Νοέμβριου του 2011.

«Πιστέψτε με, αποκλείεται ο Yves να είχε χαρίσει σε κάποιον 300 σκίτσα του. Μπορεί αν έδινε ένα- δύο, αλλά 300; Η αλήθεια είναι ότι αυτά εκλάπησαν», δήλωσε ο Bergé, ενώ ο δικηγόρος του επιχειρηματία απάντησε ότι έχει δώσει, στο παρελθόν, την ευκαιρία στον ίδιο να αγοράσει τα σκίτσα- πράγμα το οποίο αρνήθηκε.

«Περιμένω να βρεθεί μία λύση, Δεν είμαι έτοιμος να πληρώσω για αυτά. Δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω για κάτι που έχει κλαπεί. Αλλά σκοπεύω να εξαντλήσω τις δυνατότητες διεξαγωγής οποιασδήποτε έκθεσης ή δημοσίευσης των σκίτσων», είπε ο Bergé.

Διαβάστε ακόμα:
Christian Louboutin VS YSL: Ο Μάγος των παπουτσιών κέρδισε
Ο Yves Saint Laurent μεταμορφώνει το Touche Éclat!
Yves Saint Laurent- Pierre Berge: Η κοινή τους πορεία γίνεται ταινία