Υψηλή ραπτική με την υπογραφή Balenciaga;

Υψηλή ραπτική με την υπογραφή Balenciaga;

Θα κάνει αυτό το μεγάλο βήμα ο ιστορικός οίκος;

Πολλά έχουν ακουστεί μετά την ανακοίνωση της ανάληψης καθηκόντων creative director στον Balenciaga από τον Alexander Wang και ο François-Henri Pinault, πρόεδρος και CEO της PPR που έχει στην κατοχή του τον Balenciaga έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά με την τελευταία του συνέντευξη.

Ανάμεσα, λοιπόν, σε άλλα δήλωσε «Ο Alexander Wang είναι πολύ ταλαντούχος και όχι μόνο σε ό,τι αφορά προσβάσιμα προϊόντα αλλά θα μπορούσε το ταλέντο του να αξιοποιηθεί και στην couture για τον Balenciaga. Θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εκείνον» και συνέχισε αναφέροντας πως ότι έχουμε δει από τον Wang μέχρι τώρα δεν θα έχει καμία σχέση με το τι θα δούμε στον Balenciaga.

Θα μπει λοιπόν ο Balenciaga στον κόσμο της υψηλής ραπτικής; Αν λάβουμε υπόψη τις προηγούμενες δηλώσεις του Pinault που σημείωναν πως δεν θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές στον οίκο με τον ερχομό του Wang αλλά θα συνεχίσουν όσα εδραίωσε ο Ghesquière τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, τότε κάτι τέτοιο ακούγεται οξύμωρο και φαντάζει απίθανο. Μάλλον χρησιμοποίησε τη λέξη «couture» χωρίς να εννοεί την υψηλή ραπτική αλλά υπονοώντας μια νέα Balenciaga εποχή με συλλογές με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, χειροποίητα στοιχεία και πιο εκλεπτυσμένες από ότι μια απλή ready-to-wear collection. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει ο κύριος Wang.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώθηκε: ο Alexander Wang αναλαμβάνει τον Balenciaga

Balenciaga τσάντες & celebrities: μια σχέση αγάπης που μετρά μια δεκαετία

Ο Balenciaga και ο Ghesquière χωρίζουν τους δρόμους τους