Τα πιο σημαντικά γεγονότα στο χώρο της μόδας το 2012

Τα πιο σημαντικά γεγονότα στο χώρο της μόδας το 2012

Μια χρονιά με μπόλικες ανακατατάξεις.

Μπορεί το 2012 να ξεκίνησε σχετικά ήρεμα τον Ιανουάριο χωρίς κάτι να συγκλονίζει το χώρο της μόδας, όμως, δεν κύλησε εξίσου ομαλά. Στα μέσα του Φλεβάρη σάλος προκλήθηκε από τα ανήλικα μοντέλα που περπάτησαν στο ντεφιλέ του Marc Jacobs στη Νέα Υόρκη, ενώ λίγες ημέρες μετά ο Stefano Pilati σταμάτησε τη συνεργασία του με τον YSL με τον Hedi Slimane να τον αντικαθιστά λίγους μήνες μετά και να κάνει ριζικές αλλαγές στο θρυλικό γαλλικό maison.

Στις αρχές Μαρτίου το τρένο του οίκου Louis Vuitton κατέλαβε την παριζιάνικη εβδομάδα μόδας, η Mulberry del Rey αποκαλύφθηκε και ένα μήνα μετά ο Raf Simons ανακοινώθηκε πως αναλαμβάνει τον οίκο Dior.

Τον Μάιο έλαβαν χώρα τα εγκαίνια της έκθεσης «Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations» με το κόκκινο χαλί του MET Ball στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά να μεταδίδεται live διαδικτυακά και κάπου εκεί ανακοινώθηκε η συνεργασία του Louis Vuitton με την καλλιτέχνη Yayoi Kusama που γέμισε πουά τις δημιουργίες του γαλλικού οίκου.

Στις αρχές Ιουνίου ανακοινώθηκε η συνεργασία του H&M με το Maison Martin Margiela και δυο μήνες μετά έλαβε χώρα στο Λονδίνο η πιο fashion τελετή λήξης Ολυμπιακών Αγώνων που έγινε ποτέ με πέντε top models να περπατούν φορώντας χρυσές δημιουργίες.

Το Σεπτέμβριο κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του περιοδικού της Carine Roitfeld που ξεπούλησε και η Σοφία Κοκοσαλάκη σταμάτησε να επιμελείται την Black Gold σειρά του οίκου Diesel, ενώ ο οίκος Ungaro ξεκίνησε τη διαδικασία αναγέννησής του.

Κάπου εκεί κυκλοφόρησε και η καμπάνια της resort συλλογής του οίκου Prada με την Sasha Pivovarova πρωταγωνίστρια και πάλι μετά από τρία χρόνια απουσίας από το ιταλικό maison. Λίγο πριν τελειώσει η χρονιά ο Nicolas Ghesquière σταμάτησε τη συνεργασία του με τον οίκο Balenciaga με τον Alexander Wang να τον διαδέχεται ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για τον ιστορικό οίκο. Ένα κεφάλαιο, όμως, έκλεινε εκεί για την ανδρική έκδοση της ιαπωνικής Vogue που ανακοίνωσε το τέλος της κυκλοφορίας της.

Τέλος, το 2012 ήταν μια καλή χρονιά για το ελληνικό modeling με Έλληνες αγόρια και κορίτσια να πρωταγωνιστούν σε καμπάνιες, πασαρέλες και editorials.

Διαβάστε επίσης:

Karlie, Joan & Kate: τα μοντέλα που έκαναν αίσθηση το 2012

Τα 10 ωραιότερα εξώφυλλα της χρονιάς

Οι 10 ωραιότερες εμφανίσεις μοντέλων σε gala το 2012