Marc Jacobs: «Ο ψυχίατρός μου με συμβούλευσε να μην αναλάβω τον Dior»

Marc Jacobs: «Ο ψυχίατρός μου με συμβούλευσε να μην αναλάβω τον Dior»

Ο σχεδιαστής μιλάει για την απόφασή του να μην δεχτεί την θέση στον θρυλικό παρισινό οίκο

Ο Marc Jacobs μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν να απορρίψει την πρόταση να αναλάβει τα σχεδιαστικά ηνία του οίκου Dior, τον οποίο, τελικά, από τον περασμένο Απρίλιο, ανέλαβε ο Raf Simons.

«Ο ψυχίατρός μου ήταν αυτός που με ρώτησε "Με ποιο τρόπο θα βελτιώσει αυτή η θέση την ποιότητα της ζωής σου;". "Με κανέναν", του απάντησα. Ουσιαστικά, θα ήταν δύο επιπλέον shows κάθε χρόνο και, μετά από αυτό που έγινε με τον Galliano. Εγώ πότε θα προλάβαινα να ζήσω την ζωή μου;».

Ο Jacobs συμπλήρωσε ότι «ποτέ δεν ονειρεύτηκα να κάνω haute couture» καθώς και ότι φοβήθηκε ότι ο Dior «θα ήταν πολύ δύσκολος χώρος για δουλειά» αφού παρότι ο ίδιος είναι πίσω από τρία από τα μεγαλύτερα fashion labels παγκοσμίως (τα Marc Jacobs, Marc by Marc Jacobs και Louis Vuitton) δεν έχει ανοσία στις κριτικές.

«Φυσικά και πληγώνομαι, άνθρωπος είμαι. Υπάρχουν ελάχιστοι –και δεν θέλω να γίνω κακός- δημοσιογράφοι που σέβομαι. Δεν πιστεύω ότι οι περισσότεροι ξέρουν τι ακριβώς είναι αυτό που κοιτάνε. Πολλές φορές νιώθω ότι οι κριτικές δεν έχουν καμία βάση. Δεν έχω πρόβλημα με την εποικοδομητική κριτική, αλλά δεν τα πάω καλά με την ηλιθιότητα. Είναι άλλο πράγμα να λες "μου αρέσει ή δεν μου αρέσει αυτό", και άλλο να ερμηνεύεις με διαφορετικό τρόπο, ή να έχεις κακή διάθεση επειδή έβρεχε, ή πεινάς ή ένα show άργησε να ξεκινήσει».

Διαβάστε ακόμα:
Στο διαμέρισμα του Marc Jacobs στο Παρίσι
Marc Jacobs: Τι είπε για τη σειρά καλλυντικών που ετοιμάζει;
Marc Jacobs: Από τον Perry Ellis στον Louis Vuitton