Ο Karl Lagerfeld μιλάει για την haute couture συλλογή του οίκου Chanel

Ο Karl Lagerfeld μιλάει για την haute couture συλλογή του οίκου Chanel

Και την έμπνευσή του πίσω από την εντυπωσιακή παρουσίαση

Σε ένα σκηνικό που θύμιζε σκωτσέζικα πεύκα και βελανιδιές στα δάση της Νορμανδίας, η παρουσίαση της haute couture συλλογής που σχεδίασε ο Karl Lagerfeld για τον οίκο Chanel μόνο ως παραμυθένια μπορεί να χαρακτηριστεί.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Kaiser, στην Daily Telegraph, η έμπνευση του ήρθε υπό την μορφή «ενός μαγικού δάσους, αλλά και ενός αρχαίου θεάτρου... Κάτι εξωπραγματικό», είπε. «Το είδα στον ύπνο μου, το κατέγραψα σε χαρτί και στη συνέχεια ξεκίνησα να το σχεδιάζω. Μετά, το έδωσα στον άνθρωπο που θα έφτιαχνε το σκηνικό μου, και πιστεύω ότι το ερμήνευσε τέλεια στην πράξη».

Φυσικά, το σκηνικό ήταν ένα μικρό, μόνο, μέρος του μαγευτικού show. Από τα κεντημένα φορέματα, που ήταν τόσο καλοδουλεμένα που τα κεντήματά τους έμοιαζαν με prints, μέχρι το βραδινό φόρεμα, στο τέλος, που είχε πάνω του μισό εκατομμύριο κρυστάλλους, ο Lagerfeld εξήγησε ότι, κανένα από τα υλικά που είδαμε στο catwalk, δεν βρίσκεται εύκολα στην αγορά. «Τα πάντα πρέπει να είναι η επιτομή της φινέτσας. Αλλιώς, η υψηλή ραπτική δεν έχει λόγο ύπαρξης», είπε.

Διαβάστε ακόμα:
O gay γάμος υψηλής ραπτικής του maison Chanel
Που θα παρουσιαστεί η επόμενη Chanel Métiers d'Art συλλογή;
Πόσο ανταγωνιστικός είναι ο Karl Lagerfeld;