Μια μεγάλη αποκάλυψη ετών δεκαέξι στις διεθνής πασαρέλες

Μια μεγάλη αποκάλυψη ετών δεκαέξι στις διεθνής πασαρέλες

Η Ελληνίδα, Ρος Γεωργίου, περπάτησε στις σημαντικότερες πασαρέλες του Παρισιού σε χρόνο ντετέ!

Μητέρα Ολλανδέζα, πατέρας Έλληνας και γεννημένη, μεγαλωμένη στην Αθήνα η Ρος είναι μία φωτεινή ελπίδα για μία διεθνή καριέρα Ελληνίδας στο modeling πολύ πριν καν ενηλικιωθεί. Την ανακάλυψε η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου VN models , Βάσω Μπανιά, όταν σε ένα open casting στο γραφείο της εμφανίστηκε η μικρή με τη μητέρα της σε μία προσπάθεια να δει αν είχε ότι χρειάζεται για να ξεκινήσει δειλά δειλά μία καριέρα στην μόδα. Από τα πρώτα κιόλας polaroids οι εικόνες της μπήκαν στο διεθνές και πολύ έγκυρο site «models.com» ανακηρύσσοντας την μικρή σε μοντέλο του μήνα. Αμέσως τα πιο σημαντικά πρακτορεία μοντέλων του κόσμου ενδιαφέρθηκαν να την συμπεριλάβουν στις πολύτιμες λίστες τους. Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες η Ρος έκανε πολλά και ενδιαφέροντα editorial μόδας για ελληνικά περιοδικά όπως το Βήμα donna, το Madame Figaro, το Votre Beaute, το Cosmopolitan και το Marie Claire. To ιταλικό «Amica» της έκανε ειδικό direct booking στο Μιλάνο, όπου και έκανε την κεντρική μόδα του τεύχους Ιανουάριου του2011.

Μέσα σε αυτό τον καταιγισμό συνεργασιών ήρθαν και κάποια requests από το Παρίσι για την εβδομάδα μόδας, για τα shows με τις κολεξιόν του επόμενου χειμώνα, που τελειώνει αύριο Τετάρτη. Εκμεταλλευόμενη το τριήμερο της καθαρής Δευτέρας και για να μην χάσει πολλές μέρες από το σχολείο –παρακολουθεί τη Β' λυκείου- η Ρος πήγε στα requests όπου και κατάφερε να περάσει τα castings και να περπατήσει μεταξύ άλλων σε πασαρέλες που άλλα μοντέλα ίσως και να μην το καταφέρουν ποτέ στην πολύχρονη καριέρα τους όπως Damir Doma, Thimister, Celine, Dries Van Noten, Sonia Rykiel. Έχει ήδη αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους fashion editors που την είδαν στα shows και αναμένονται μερικές συνεργασίες μεγατόνων για το πολύ άμεσο μέλλον. Με ύψος 1.77, κοκκινόξανθα, μακριά μαλλιά και υπέροχες φακίδες στο πρόσωπο, η Ρος αποπνέει τον ξεκάθαρο αέρα ενός επιτυχημένου μοντέλου, γι' αυτό και κατάφερε να κάνει και όλες αυτές τις συνεργασίες. Πολλά από τα κορίτσια που συνεργάστηκε στις πασαρέλες αυτές τις μέρες, είναι τα βαριά πυροβολικά του διεθνούς modeling με συμβόλαια εκατομμυρίων και αμέτρητα χιλιόμετρα στα διεθνή catwalks. Σε επικοινωνία που είχαμε με την κα Μπανιά, η ίδια μας εξήγησε το μυστικό « Συναντώ κατά καιρούς πολλά ωραία αγόρια και κορίτσια που θέλουν μία καριέρα στο χώρο της μόδας, αλλά είναι λίγα ως ελάχιστα τα πρόσωπα που κυριολεκτικά ακτινοβολούν. Η Ρος είναι ένα από αυτά. Συνήθως τα αγόρια που αντιπροσωπεύω κάνουν τόσο γρήγορα ανοίγματα στις διεθνείς αγορές, αλλά η Ρος είναι η εξαίρεση γιατί έχει ότι θέλει η σύγχρονη μόδα τώρα και αν και πολύ μικρή δείχνει πειθαρχία, έμφυτο ταλέντο και ζήλο να τα καταφέρει να κάνει μία σημαντική και με διάρκεια καριέρα. Από την πρώτη στιγμή το ήξερα και χαίρομαι που τελικά είχα δίκιο, αν και ειλικρινά δεν το περίμενα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!».

Να ευχηθούμε αυτή να είναι μία αρχή που δείχνει ότι στο χώρο της μόδας δεν υπάρχουν φυλές, προτιμήσεις, ταμπού αλλά μόνο αγάπη για το καινούργιο, το ενδιαφέρον και το εξαιρετικό. Μπράβο στην Ρος, αλλά και στην Βάσω Μπανιά που δούλεψε σωστά και με ακρίβεια ώστε σε λιγότερο από μισό χρόνο να καταφέρουμε να δούμε μια Ελληνίδα να συναγωνίζεται άξια τις συναδέλφους της για μια λαμπρή καριέρα στην διεθνή μόδα!