Ο Karl Lagerfeld σχεδιάζει παπούτσια για τη Melissa

Ο Karl Lagerfeld σχεδιάζει παπούτσια για τη Melissa

Μία eco-fun συλλογή που θα συζητηθεί

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας παγκοσμίως, ο σχεδιαστής Karl Lagerfeld, εξηγεί πώς συνεργάστηκε για πρώτη φορά με μια βραζιλιάνικη μάρκα, την αγαπημένη Melissa, για τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης συλλογής παπουτσιών!

a

Όπως εξηγεί ο εμβληματικός σχεδιαστής, όταν του ζητήθηκε να δημιουργήσει δυο νέα αποκλειστικά σχέδια για τη Melissa και να ανανεώσει με την ιδιαίτερη ματιά του δυο άλλα υπάρχοντα, είχε απόλυτη δημιουργική ελευθερία. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να προσαρμοστεί στις μικρές τεχνικές διαφορές που συνεπάγεται η παραγωγή σε πλαστικό.

aa

Εκτός του ότι ήταν η πρώτη συνεργασία του Karl Lagerfeld με μια βραζιλιάνικη μάρκα, ήταν επίσης η πρώτη φορά που δημιούργησε παπούτσια φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από το υλικό αυτό. Ο ίδιος εξήγησε τις διαφορές: «Ποτέ δεν είχα δουλέψει με πλαστικό κατ' αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι μια κλασική τεχνική, είμαι συνηθισμένος σε πιο παραδοσιακές τεχνικές όταν δημιουργώ παπούτσια για τους οίκους Fendi, Chanel και Lagerfeld. Έμπνευσή μου ήταν η πατρίδα της μάρκας, μια γιορτή για τη βραζιλιάνικη χαρά της ζωής».

aaa

Όταν ρωτήθηκε αν η συγκεκριμένη συνεργασία αντικατοπτρίζει όλη του την εμπειρία από το χώρο της μόδας, ο σχεδιαστής ήταν κατηγορηματικός: «Ελπίζω να μην αντανακλά "δεκαετίες εμπειρίας" και να έχει μια φρεσκάδα!» Και πρόσθεσε: «Σχεδιάζω παπούτσια με τον ίδιο τρόπο που σχεδιάζω ρούχα: με συναίσθημα. Εκφράζομαι στα σχέδια μου, αλλά το τι σχεδιάζω δεν μπορεί να αναλυθεί. Δεν είμαι άνθρωπος του μάρκετινγκ».

g

O Karl Lagerfeld εξήγησε ότι η συνεργασία με τη Melissa, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά από τέσσερις capsule συλλογές, θα τον βοηθήσει να γνωρίσει καλύτερα τη Βραζιλία και τη βιομηχανία της. Τέλος, όταν ρωτήθηκε ποιες θα ήθελε να δει να φορούν τις δημιουργίες του, δήλωσε: «Ένας σχεδιαστής δεν πρέπει ποτέ να θέτει στον εαυτό του ένα τέτοιο ερώτημα».

Δείτε τις φωτογραφίες και αναμείνατε μέχρι το Σεπτέμβρη!

Διαβάστε ακόμη:

Η Vivienne Westwood «κράζει» το στυλ της Michelle Obama

Δείτε τα πιο fashion γυαλιά ηλίου για καλό σκοπό από την Tom's