Τέλος εποχής για Jacobs και Louis Vuitton;

Τέλος εποχής για Jacobs και Louis Vuitton;

Ήρθε η ώρα μετά από δεκαέξι χρόνια ο σχεδιαστής να εγκαταλείψει τα ηνία του γαλλικού maison;

 

Η φημολογία στη μόδα είναι σύνηθες φαινόμενο, ειδικά όσον αφορά στην πορεία σχεδιαστών σε μεγάλους οίκους. Η νέα, λοιπόν, φήμη αφορά τον πενηντάχρονο πλέον Marc Jacobs που το συμβόλαιό του λήγει με τον οίκο Louis Vuitton το 2014 και ίσως αυτή τη φορά να μην ανανεωθεί.

Όχι, το γαλλικό maison Louis Vuitton δεν είναι δυσαρεστημένο με τον Αμερικανό σχεδιαστή, όμως, μετά από 16 χρόνια ίσως ήρθε η ώρα για ένα διάλειμμα. Κάνοντας 12 συλλογές τουλάχιστον το χρόνο για τις εταιρίες Louis Vuitton, Marc Jacobs και Marc by Marc Jacobs και ανακοινώνοντας πριν λίγο καιρό πως σταματά να σχεδιάζει για την Marc by Marc Jacobs σειρά, φαίνεται πως ο σχεδιαστής θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με τον δικό του ομώνυμο οίκο Marc Jacobs.

Οι ίδιες φήμες που θέλουν τον Jacobs να σταματά τη συνεργασία του με τον Vuitton θέλουν από την μια τον πρώην σχεδιαστή του Balenciaga Nicolas Ghesquière να τον διαδέχεται και από την άλλη τον όμιλο LVMH, κάτοχο του maison Louis Vuitton, να υποστηρίζει τις κινήσεις του Jacobs επενδύοντας στον οίκο Marc Jacobs.

Μέχρι, όμως, να επιβεβαιωθούν ή όχι, όλα τα παραπάνω αποτελούν άλλη μια εικασία από τους insiders του fashion κόσμου που προσπαθούν να «διαβάσουν» το μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

«Κομψές πάνω στη γέφυρα»: η νέα καμπάνια του οίκου Louis Vuitton κυκλοφόρησε

Tilda Swinton: στην πιο σουρεαλιστική φωτογράφιση της χρονιάς

Vogue: άλλη μια φωτογράφιση που προκάλεσε αντιδράσεις