Η μόδα στο πλευρό της πληγείσας Ιαπωνίας

Η μόδα στο πλευρό της πληγείσας Ιαπωνίας

Ακυρώνεται η 12η Εβδομάδα Μόδας της Ιαπωνίας στο Τόκυο.

Τα φυσικά φαινόμενα που χτύπησαν τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, σοκάρουν την ανθρωπότητα προκαλώντας κύματα συμπαράστασης.

Η μόδα δε θα μπορούσε να μη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κρίσιμης αυτής φάσης όχι μόνο λόγω της ευαισθητοποίησής της αλλά και σαν ένα μία από τις αγορές που έχουν πληγεί από τη μεγάλη καταστροφή. Έτσι, η πολύ αναμενόμενη Εβδομάδα Μόδας του Τόκυο αποφάσισε να μην ανοίξει την αυλαία της για αυτήν τουλάχιστον την περίοδο, θέλοντας να δηλώσει την έμπρακτη συμπαράστασή της απέναντι σε όλους όσους υποφέρουν. Επιπλέον, ο ηλεκτρισμός, οι επικοινωνίες και οι γενικότερες συνθήκες ασφαλείας του κράτους, έχουν καταρρεύσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να θέτουν σε κίνδυνο την οποιαδήποτε οργάνωση event, αλλά και να καθιστούν απαγορευτική την πραγματοποίησή του. Τέλος, η οργάνωση της Εβδομάδας Μόδας δεσμεύτηκε να βοηθήσει μεμονωμένα την κάθε εταιρία με αποκλειστικές εκθέσεις για κάθε brand, ενώ θα προωθήσει τα προϊόντα με εναλλακτικούς τρόπους ξεκινώντας από το διαδίκτυο.

Η συντονισμένη βοήθεια αλλά και η κατανόηση της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ιαπωνία, αποδεικνύουν πως σε συνθήκες κρίσης, οι άνθρωποι ενώνουν τα χέρια και παλεύουν μαζί ενάντια στην κοινή απειλή.

Ας προσευχηθούμε όλοι να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την καταστροφή και να νιώσουν ασφαλείς όλοι όσοι βρίσκονται εκεί αυτές τις ώρες.