Tassos Sofroniou: Πως να φορέσετε τα μοκασίνια

Tassos Sofroniou: Πως να φορέσετε τα μοκασίνια

Μετά από αμέτρητες σεζόν εικοσάποντων πανύψηλων τακουνιών, το παπούτσι της σεζόν «προσγειώνει» ομαλά τις γυναίκες και είναι γένους ανδρικού.

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Η μόδα έχει χρέος να «καταδυναστεύει» κατά κάποιο τρόπο τις γυναίκες να φορέσουν αυτό που θεωρητικά είναι νέο, ή καινούργιο, ή της μόδας.
Στην περίπτωση του συγκεκριμένου υποδήματος, που μας φέρνει στο νου κολεγιοκόριτσα σε αγγλικό σχολείο θηλέων, η διαφορά είναι αλλού. Μπορείτε να το φορέσετε παντού, εκτός κολλεγίου. Άλλωστε πρέπει να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς ώστε το κόψιμο του παπουτσιού να ταιριάζει στο πόδι σας, να δείχνει τον αστράγαλο λεπτό και την γάμπα σας συμμετρική και όχι με τάση ποδοσφαιριστή. Να μπορεί να συνδυάζεται με τα περισσότερα ρούχα σας ή απλά να αποτελεί το παπούτσι ορόσημο, που θέλετε να το φοράτε για να κάνετε εντύπωση αν το θέλετε ιδιαίτερα εκκεντρικό σαν σχέδιο, ή απλά πολύ χαρακτηριστικό της εμφάνισης σας. Τολμήστε το σε έντονο χρώμα ή ακόμη και σε ύφασμα με λεοπάρ τύπωμα ή τεράστια πουά. Το μαύρο σαφώς είναι διαχρονικής αξίας αλλά γιατί να μην τολμήσετε;

Το αξιοπερίεργο είναι ότι πιο σωστό είναι το παπούτσι αυτό να το φορέσετε βράδυ. Με βραδινό φόρεμα, κατά προτίμηση σε 50s γραμμή – στενό πάνω, γραμμή «άλφα» κάτω- αν είστε πιο κλασσική και με ένα λευκό ξεχειλωμένο t-shirt από μέσα για να μην «προβάλλεται» πρόστυχα το μπούστο σας. Μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα vintage μπορεί και να σας σώσει χωρίς να «ξηλωθεί» το πορτοφόλι σας. Βέβαια, εγώ δεν ήμουν ποτέ του διακριτικού και του αναμενόμενου και χαίρομαι που ήδη το βλέπω να φοριέται με βραδινό στενό φόρεμα με τονισμένους ώμους, πολύ κοντό με λεπτή, φλούο ζώνη και ξεβαμμένο, στενό jean jacket από γυναίκες που κυριολεκτικά ξεκινάνε trends.

Επίσης, το πιο λογικό είναι να το δοκιμάσετε και με ένα skinny ή boyfriend's jeans, βαμβακερό πουκάμισο με γυρισμένα μανίκια, διακριτικά χρυσά -σε αξία ή χρώμα-αξεσουάρ και φυσικό, λαμπερό μακιγιάζ και μαλλιά.

Σίγουρα όχι η πρώτη σας επιλογή αν θέλετε να το κάψετε στα μπουζούκια, αλλά μια σοφή εμφάνιση που θα αναδείξει το έμφυτο ταλέντο σας να εντυπωσιάζετε σε dinners, πάρτι φίλων ή γενικό socialazing. Ακόμη και η Britney «ψιλοσουλουπώθηκε», εσείς ακόμη θα παθαίνετε διάστρεμμα στα σοκάκια της Μυκόνου φορώντας ψηλοτάκουνα;