Είναι επίσημο: o Μarc Jacobs αφήνει τον Louis Vuitton

Είναι επίσημο: o Μarc Jacobs αφήνει τον Louis Vuitton

Μετά από δεκαέξι χρόνια συνεργασίας ο Marc Jacobs αφήνει τα ηνία του οίκου Louis Vuitton.

Οι φήμες ήθελαν από το καλοκαίρι ο Marc Jacobs να μην ανανεώνει το συμβόλαιό του με το γαλλικό maison Louis Vuitton. Πριν λίγο καιρό και ενώ η μέρα για το show της ανοιξιάτικης 2014 Louis Vuitton πλησίαζε οι φήμες ξαναφούντωσαν και σήμερα ήρθε η ώρα να επιβεβαιωθούν.

Μετά από δεκαέξι χρόνια θητείας, μετά από συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Takashi Murakami, Yayoi Kusama και Damien Hirst ο Marc Jacobs πλέον δεν είναι ο creative director του γαλλικού οίκου Louis Vuitton αφήνοντας πίσω του μια σημαντική κληρονομιά. To τελευταίο του show του για τον Louis Vuitton φαντασμαγορικό. Ένα κύκνειο άσμα, φόρος τιμής σε όλα αυτά του τα χρόνια στον οίκο με ένα σκηνικό, ζωντανό ψηφιδωτό με στοιχεία από όσα έχουμε δει στο παρελθόν στα Louis Vuitton shows και δημιουργίες σε μαύρο, όπως η πρώτη του συλλογή εμπνευσμένες, όμως, από τις επόμενες.

Και ενώ, λοιπόν, το φινάλε του Jacobs στον Vuitton ήταν εντυπωσιακό, το μέλλον του ανθρώπου, που έδωσε prêt-à-porter αέρα στον διάσημο, μόνο για τα δερμάτινα είδη του μέχρι το 1997 που ανέλαβε ο Jacobs τα ηνία, οίκο, δεν είναι αβέβαιο. Στα πενήντα του χρόνια, έχοντας βιώσει λάμψη, πολυτέλεια, εξώφυλλα, όντας ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους σχεδιαστές, θα αφοσιωθεί στη δική του ομώνυμη σειρά. Θα απολαύσει τους καρπούς της δουλειάς του και θα ασχοληθεί μόνο με τις Marc Jacobs συλλογές (ήδη τα σχεδιαστικά ηνία της Marc by Marc Jacobs έχει αναλάβει το σχεδιαστικό δίδυμο των Luella Bartley και Katie Hillier). Όσο για το μέλλον του Louis Vuitton, τα σενάρια διαδοχής θέλουν τον πρώην σχεδιαστή του Balenciaga Nicolas Ghesquière να αναλαμβάνει, όμως, κατά τη γνώμη μας ίσως να μην επαληθευτούν και ένας πιο εμπορικός σχεδιαστής να αντικαταστήσει τον Jacobs.