Αmerican Apparel: Δημιουργεί σάλο με άλλη μία προκλητική καμπάνια!

Αmerican Apparel: Δημιουργεί σάλο με άλλη μία προκλητική καμπάνια!

Ας κάνουμε μία αναδρομή στις πιο «ακατάλληλες» διαφημίσεις μόδας...

Απανταχού φίλες fashionistas και μη, έχουμε μπερδευτεί. Η πολύ δημοφιλής εταιρεία ρούχων American Apparel, με πωλήσεις που θα ζήλευαν οι περισσότερες high fashion εταιρείες ταράζει και πάλι τα νερά του κόσμου της μόδας.

Μας έχει συνηθίσει σε προκλητικές καμπάνιες, κάποιες από τις οποίες έχουν απαγορευτεί- ιδίως σε κάποιες ανατολικές χώρες, παρότι οι πωλήσεις της American Apparel, σκίζουν. Η τελευταία της βέβαια, ξεπερνά κάθε όριο. Μετά από τα μοντέλα τρίτης ηλικία, τις τρανσέξουαλ, τους γκέυ και τα σεξουαλικά, σχεδόν πορνο καμιά φορά, υπονοούμενα με διάσημους και μη που δέχτηκαν να ποζάρουν γυμνοί, μόνο με εσώρουχα ή κάλτσες, έρχεται ένα μπλουζάκι να κάνει τη διαφορά και να διχάσει.

Η American Apparel, συνεργάστηκε με την φεμινίστρια καλλιτέχνη (φωτογράφο/illustrator) Petra Collins, για το μπλουζάκι “Period Power” (η δύναμη της περιόδου) το οποίο παρουσιάζει ένα σκίτσο της επίμαχης γυναικείας περιοχής σε περίεργη στάση κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Τα μισα κέρδη από τις πωλήσεις του θα πάνε προς υποστήριξη του site The Ardorous, που παρουσιάζει τα έργα γυναικών καλλιτεχνών. Κάπου μέσα στη photo gallery, θα το βρείτε ανάμεσα σε άλλες καμπάνιες της American Apparel. Δεν είναι παρά ένα σκίτσο, αλλά επιτρέψτε μας να αμφισβητήσουμε την καλλιτεχνική του αξία. Καμιά φορά η υπερβολική πρόκληση φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Γυναίκες είμαστε, δε λέμε, υπέρ της προσπάθειας είμαστε αλλά αυτή η προσπάθεια δεν έχει καμία αισθητική αξία.

Mπείτε και δείτε το εδώ.

Εσείς, θα το φορούσατε;

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε όλα τα looks από τη συνεργασία Versace και M.I.A.

Louis Vuitton και Nicolas Ghesquière: η φημολογία γύρω τους οργιάζει