Αλκυόνη: Το γούρι αγάπης του οίκου Zolotas για το 2014

Αλκυόνη: Το γούρι αγάπης του οίκου Zolotas για το 2014

Ένα ξεχωριστό γούρι για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά συμβάλλοντας στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ

Από το 1895, λίγο πριν υποδεχτούμε την νέα χρονιά, ο οίκος ZOLOTAS προτείνει τo «τυχερό» γούρι που εξασφαλίζει σε κάθε σπίτι την καλοτυχία, σύμφωνα με την παράδοση. Κάθε χρόνο, ο οίκος κοσμημάτων δημιουργεί και καθιερώνει την ετήσια συλλεκτική συλλογή «Γούρι Αγάπης», η οποία είναι αφιερωμένη σε έναν κοινωνικό σκοπό. Για το 2014, το «Γούρι Αγάπης» του οίκου ZOLOTAS με την ονομασία «Αλκυόνη» στηρίζει το αξιέπαινο φιλανθρωπικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ που στόχο έχει την προστασία και αποκατάσταση παιδιών με κινητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες. Μέρος από τα κέρδη των πωλήσεων θα διατεθεί προς όφελος των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ.

Μία μικρή Άνοιξη στην καρδιά του Χειμώνα, τις γνωστές Αλκυονίδες ημέρες, φέρνει κάθε χρόνο η Αλκυόνη, το θαλάσσιο πουλί με τα πανέμορφα χρώματα, που συμβολίζει την αισιοδοξία, την ελπίδα, την ηρεμία και τη χαρά, ενώ για πολλούς λαούς η παρουσία της θεωρείται καλότυχη. Η αρχαία ελληνική μυθολογία λέει ότι η Αλκυόνη ήταν κόρη του Αιόλου, θεού των ανέμων και ζούσε ευτυχισμένη με τον σύζυγό της Κύηκα. Η αγάπη τους ήταν αξιοθαύμαστη γι' αυτό όταν ο Κύηκας χάθηκε στη θάλασσα οι θεοί μεταμόρφωσαν την Αλκυόνη σε θαλάσσιο πουλί, ώστε να παραμείνουν μαζί για πάντα. Προκειμένου να προστατεύονται τα αυγά της από την κακοκαιρία του χειμώνα, ο Αίολος με την αγάπη που έτρεφε για την κόρη του έπαυε τους ανέμους, χαρίζοντας γαλήνη στις θάλασσες και 14 ζεστές, ηλιόλουστες ημέρες στους ανθρώπους.

Πάντα με αναφορές στην παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά χωρίς να χάνει το σύγχρονο ύφος του, ο οίκος ZOLOTAS εμπνεύστηκε, για το 2014, ένα ξεχωριστό γούρι, που απεικονίζει τα ήρεμα κύματα και τις 14 ακτίνες του ήλιου. Οι ακτίνες αντανακλούν κάθε ξεχωριστό συμβολισμό της «Αλκυόνης» και φωτίζουν το νόημα της αγάπης, της γαλήνης και της χαράς που εμπεριέχει ο μύθος της.