Sartoriagram: Την επόμενη φορά που θα βγεις έξω, πρόσεξε τι θα φορέσεις (μπορεί να γίνεις icon)

Sartoriagram: Την επόμενη φορά που θα βγεις έξω, πρόσεξε τι θα φορέσεις (μπορεί να γίνεις icon)

Μια γυναίκα που αγαπά τη μόδα και η κάμερα του κινητού της, δημιούργησαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα hashtags (ναι, «καγκελάκια») στο instagram.

Την Χρύσα Οικονομοπούλου δεν χρειάζεται, ίσως, να σας την συστήσουμε ξανά. Δημοσιογράφος, blogger, μαμά, δημιουργός του Fashionism.gr και μία από τις πλέον χαρακτηριστικές προσωπικότητες της πόλης, η Χρύσα έχει μοιραστεί με τις αναγνώστριες του Queen.gr κάποιες από τις σκέψεις της στο παρελθόν, σχετικά με την μητρότητα (εδώ) και τις ποικίλες μορφές της μόδας (εδώ), και αν κρίνουμε από την απήχηση των κειμένων της, πρέπει να την έχετε ήδη συμπαθήσει αρκετά.

Tον περασμένο Νοέμβριο, λοιπόν, και επηρεασμένη από τον παγκοσμίου φήμης street style φωτογράφο με το, διάσημο πλέον, ψευδώνυμο «The Sartorialist», η Χρύσα αποφάσισε να φτιάξει τη δικιά της συλλογή από street outfits, χρησιμοποιώντας ως μοντέλα τους φίλους και τους γνωστούς της. Πώς; Πολύ απλά, πήρε το κινητό της με την όχι-και-τόσο-υψηλής-ανάλυσης κάμερά του και άρχισε να τραβά φωτογραφίες των ρούχων που φορούσαν και έκαναν το στυλιστικό της θερμόμετρο να χτυπά κόκκινο. Κάθε φωτογραφία ανέβαινε στο προφίλ της στο Instagram με το hashtag #sartoriagram, ενώ ξεκίνησε να προτρέπει και τους φίλους της να το χρησιμοποιούν από μόνοι τους σε κάθε φωτογραφία με outfit που ανέβαζαν στους λογαριασμούς τους.

Σιγά σιγά το sartoriagram άρχισε να γίνετεαι το «thingie» του ελληνικού instagram, με τη Χρύσα να ανεβάζει κάθε μέρα εμπνευσμένες εμφανίσεις που κέντριζαν το ενδιαφέρον του κόσμου και συγκέντρωναν εκατοντάδες «καρδούλες», ενώ την ίδια στιγμή η μέση γυναίκα που ετοιμαζόταν για να πάει στο γραφείο σκεφτόταν πρώτα πώς να συνδυάσει το καρό πουκάμισο με τη δερμάτινη φούστα έτσι ώστε να πιάσει καλό σκορ στο sartoriagram και έπειτα το meeting με τα αφεντικά που είχε το μεσημέρι.

Πριν λίγο καιρό δημιουργήθηκε και ο ανεξάρτητος λογαριασμός αυτού του street style «κινήματος», όπου πλέον μπορεί να μπει κάποιος και να δει συγκεντρωμένα τα καλύτερα outfits που έχουν ανέβει στο Instagram, είτε τραβηγμένα από τη Χρύσα, είτε από εσένα κι εμένα. Σκέψου το σαν μια online διαδραστική γκαρνταρόμπα, όπου βλέπεις καθημερινούς ανθρώπους, με νορμάλ αναλογίες σώματος και συνηθισμένες δουλειές, οι οποίοι όμως έχουν μια αίσθηση του στυλ που σε ιντριγκάρει, σου δίνει ιδέες, σε επηρεάζει και πολλές φορές σε βοηθάει να κάνεις συνδυασμούς που μπορεί άλλοτε να δίσταζες -τώρα το φορά η κοπέλα της διπλανής πόρτας και δεν έχεις κανένα λόγο να μην το τολμήσεις κι εσύ. Το κοινό του Sartoriagram, μάλιστα, δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά έχει αρχίσει να μαζεύει στυλάτες συμμετοχές και από χρήστες του εξωτερικού.

Όταν γυρίσεις σπίτι απόψε, λοιπόν, μπες στο instagram.com/sartoriagram, κάνε χάζι τα χιλιάδες διαφορετικά outfits (2773 μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε αυτό το κείμενο) ανθρώπων που ζουν γύρω σου (σίγουρα θα πετύχεις κάποιον γνωστό, σου το υπογράφουμε), πάρε ιδέες και, που ξέρεις, μπορεί αύριο να είναι η δική σου μοναδική εμφάνιση που θα ανέβει και θα εμπνεύσει κάποιον άλλο.

Info:

Fashionism.gr/TheSartoriagram

instagram.com/sartoriagram