Philip Treacy: «Η fashion industry θα μπορούσε να έχει σώσει την Isabella Blow»

Philip Treacy: «Η fashion industry θα μπορούσε να έχει σώσει την Isabella Blow»

Ο πιλοποιός μιλάει για την εκλιπούσα φίλη του

Λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα την μαγευτική γκαρνταρόμπα της Isabella Blow, την επόμενη εβδομάδα, ο φίλος της εκλιπούσας fashion editor, Philip Treacy μιλάει στην Telegraph για την ίδια, και τη ζωή της.

«Ποτέ δεν την τίμησαν, όσο ζούσε. Έδωσε τόσα πολλά και δούλεψε τόσο σκληρά. Στήριξε την καριέρα πολλών, νέων ανθρώπων που δεν θα είχαν καμία ευκαιρία να τα καταφέρουν χωρίς αυτήν, και όμως ποτέ δεν της απονεμήθηκε ούτε ένα βραβείο. Είναι αστείο που τώρα την τιμούν και μιλάνε για το πόσο υπέροχη και οξυδερκής υπήρξε. Στην έκθεση θα υπάρξουν άνθρωποι που γελούσαν μαζί της όσο ζούσε. Είναι υποκριτές και με κάνουν έξαλλο!», είπε ο διάσημος πιλοποιός που υπήρξε και ο ίδιος protégé της fashion editor.


Παρότι ο Treacy αρνήθηκε να πει τα ονόματα των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεται, περιέγραψε πώς «την κορόιδευαν. Ήταν απάνθρωπο», ενώ δήλωσε και την πεποίθησή του ότι, όσο η Blow ήταν ζωντανή, μπορούσαν να έχουν γίνει πράγματα για να την τιμήσουν για την συμβολή της στη βιομηχανία. «Πίστεψε ότι δεν είχε πια καμία αξία. Παρότι υπήρξε απίστευτα εκκεντρική, αστεία και θερμή, η Isabella υπέφερε από την χαμηλή της αυτοεκτίμηση. Πολύ λίγοι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να το δουν αυτό. Είχε και ένα θέμα με τον χρόνο που περνούσε. Δεν της άρεσε καθόλου που μεγάλωνε. Πριν πεθάνει, μου είχε πει ότι ένιωθε σαν να έμενε πίσω στον κόσμο της μόδας, που όλο προχωρούσε»

Διαβάστε ακόμα:
Isabella Blow: Η ζωή της θρυλικής fashion editor έγινε θεατρικό
Isabella Blow: η ντουλάπα της iconic muse σε έκθεση
Isabella Blow: Η μούσα των Philip Treacy και Alexander McQueen με το δραματικό τέλος