Πολυτελή προϊόντα: σύντομα σε ύφεση;

Πολυτελή προϊόντα: σύντομα σε ύφεση;

Οι οίκοι μόδας πολυτελών ειδών ανησυχούν στη σκέψη πτώσης των πωλήσεών τους στην Κίνα.

 

Όλοι οι μεγάλοι οίκοι πολυτελείας στο χώρο της μόδας (και όχι μόνο) έχουν βρει την Γη της Επαγγελίας στην Κίνα με ένα πολύ μεγάλο μέρος των πωλήσεών τους να στηρίζεται στην κινεζική αγορά. Υπολογίζεται, για παράδειγμα πως στην Κίνα βασίζεται το 25% των πωλήσεων του maison Louis Vuitton, το 35% του οίκου Cartier, ενώ σύντομα προβλέπεται πως το 50% των πωλήσεων του οίκου Hermès θα προέρχεται από αυτήν τη χώρα.

Οι προβλέψεις, όμως, δεν είναι ευοίωνες για τα επόμενα χρόνια. Οι οίκοι φαίνεται πως θα αρχίσουν να βλέπουν τις πωλήσεις τους να μειώνονται σημαντικά στην Κίνα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, λόγω στην αλλαγή πολιτικής της κινεζικής κυβέρνησης. Οι αξιωματούχοι του κυβερνόντος κομμουνιστικού κόμματος δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν πλέον δημόσια κονδύλια για πολυτελή δώρα σε μια προσπάθεια μείωσης της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας.

Και αν πριν λίγα χρόνια, μια τέτοια αλλαγή πολιτικής θα ήταν αδιάφορη, τώρα πια μια μείωση του ποσού των χρημάτων που ξοδεύουν οι Κινέζοι σε πολυτελή είδη θα δημιουργήσει ένα παλιρροϊκό κύμα που θα οδηγήσει σε μια νέα νόρμα.

Διαβάστε επίσης:

Το χειμωνιάτικο παραμύθι του Cartier

O Louis Vuitton προκάλεσε αντιδράσεις στη Ρωσία