Οι boutiques στο Τόκυο κλείνουν

Οι boutiques στο Τόκυο κλείνουν

Όλοι οι οίκοι σιγά σιγά στην Ιαπωνία κλείνουν τα πολυτελή καταστήματα τους και αποσύρονται μακριά από το ραδιενεργό ιαπωνικό έδαφος.

Οι περισσότερες εταιρείας μόδας σίγα σιγά αποσύρονται από το Τόκυο και μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους δυτικά προς την Οσάκα, θέλοντας να αποφύγουν τις διακοπές ρεύματος και το ενδεχόμενο πυρηνικό νέφος, ενώ όσοι δεν παραμένουν στο Τόκυο παίρνουν προληπτικά μέτρα.

Έτσι, λοιπόν, μετά τα H&M που έκλεισαν προσωρινά όλα τους τα καταστήματα στο Τόκυο και μετέφεραν τους οκτακόσιους εργαζομένους τους στην Οζάκα, σειρά είχαν o κολοσσός της μόδας PPR (μητρική εταιρεία του οίκου Gucci) και οι boutiques Chanel που έκλεισαν τις πόρτες τους και κινήθηκαν δυτικά. Μάλιστα ο οίκος Chanel έδωσε στους εργαζομένους του που αποφάσισαν να παραμείνουν στο Τόκυο, ταμπλέτες ιωδίου για να προφυλαχτούν από την ραδιενεργή ακτινοβολία. Και η Gap έκλεισε δεκαεπτά καταστήματα στην περιοχή, ενώ οίκοι όπως ο Burberry, o Paul Smith και ο Ralph Lauren αναμένεται να ακολουθήσουν.

Τέλος και η LVMH ανεπίσημα ακούγεται πως θα κλείσει σαράντα καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς η πυρηνική απειλή είναι μεγάλη.