Θα δίνατε 1.800 ευρώ για μια "μαϊμού" τσάντα;

Θα δίνατε 1.800 ευρώ για μια "μαϊμού" τσάντα;

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε μια πολύ καλή απομίμηση τσάντας;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι σχεδιαστές των super απομιμήσεων- που είναι σχεδόν όμοια με τα πρωτότυπα- κατακλύζουν την αγορά την εορταστική περίοδο. Αν και οι απομιμήσεις στο δρόμο δεν ξεπερνούν τα 70-80 ευρώ οι υποψήφιοι αγοραστές των απίστευτων απομιμήσεων πληρώνουν από 800 μέχρι 1.800 ευρώ.


Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News έκανε ολόκληρο ρεπορτάζ για τις πανάκριβες απομιμήσεις γνωστών τσαντών που κυκλοφορούν στην αγορά και μεταξύ άλλων ειπώθηκε ότι ακόμα και οι πιο ειδικοί μπορούν να μπερδευτούν με μια "μαϊμου" τσάντα ή όπως την αποκαλούν superfake, ένας όρος που δημιουργήθηκε γιατί ουσιαστικά αυτές οι απομιμήσεις είναι τόσο καλές που δεν μπορείς να το πιστέψεις.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν είναι εύκολο να εντοπίσεις αυτές τις super απομιμήσεις, γιατί δεν πωλούνται στους δρόμους αλλά σε καταστήματα. Μάλιστα πρέπει να ζητηθεί ειδικά από τον πελάτη και το εμπόρευμα βρίσκεται σε χώρους όπως πίσω από τοίχους.


Η μαύρη τσάντα που βλέπετε πολύ γνωστού οίκου έχει ως αρχική τιμή 5.000 ευρώ στο κατάστημά, η super απομίμηση κοστίζει 600 ευρώ.
Μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η μαύρη αγορά έχει πολύ περισσότερες συνέπεια από απλά μια παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Τα πιο stylish χριστουγεννιάτικα δέντρα

12 stars εξομολογούνται... τη χειρότερη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία τους!

DPG Network