London Fashion Week Φ/Χ 2014: Η υπέροχη συλλογή της Mary Katrantzou

London Fashion Week Φ/Χ 2014: Η υπέροχη συλλογή της Mary Katrantzou

Πιο εντυπωσιακή από ποτέ

"Η έμπνευση για αυτή τη συλλογή μπορεί να βρεθεί παντού," έγραφε η Mary Katrantzou στο δελτίο τύπου που παρείχε στους καλεσμένους της, ενώ παρουσίασε μία εξαιρετική συλλογή για τη σεζόν Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2014.

Τι σημαινε άραγε αυτό; Μιας και αυτή η συλλογή της Katrantzou έδειχνε να επηρεάζεται όσο ποτέ άλλοτε από το συμβολισμό, προφανώς και ήταν μια συμβολική δήλωση. Σαν κύρια πηγή έμπνευσης όμως είχε της στολές. με την ευρύτερη έννοια.

Υπέροχα και καλοδουλεμένα prints συνδυάστηκαν με απλικέ εμβλήματα, στολίδια και κεντήματα ενώ δεν απουσίασαν και τα κλασικά σύνολα με μεταλλική λάμψη σε αυστηρές γραμμές σε μίντι, μάξι ακόμη και κουστούμι. Η σχεδιάστρια παρουσίασε μία από τις πιο πολυτελείς κολεξιόν της χρησιμοποιώντας στοιχεία από διάφορες στολές ανά τα χρόνια. Είδαμε κομμάτια που παρέπεμπαν σε ιερείς του μεσαίωνα, τραπεζίτες, προσκόπους, φουρνάρηδες, γιατρούς, υπηρέτες κλπ- ενώ παράλληλα υπήρχαν έντονοι συμβολισμοί άρρεν και θήλυ μέσα από τα ψηφιακά επεξεργασμένα μοτίβα της ενώνοντας το παρελθόν με το μέλλον και δημιουργώντας μια δική της γλώσσα επικοινωνίας.

*Highlight στιγμή της βραδιάς: Soundrack στο catwalk ήταν το κομμάτι "Τρανζίστορ" της Μαρινέλας!

Πάρτε μια γεύση από τη συλλογή στην παραπάνω photo gallery.

Διαβάστε ακόμη:

Mary Katrantzou: Η νέα beauty συνεργασία της!

Η Mary Katrantzou λανσάρει το e- shop της και το γιορτάζει με μία σειρά short films