Στο λανσάρισμα των Jeffrey Campbell for Penelope A.

Στο λανσάρισμα των Jeffrey Campbell for Penelope A.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου σε ρόλο σχεδιάστριας δημιουργεί παπούτσια με το δικό της, μοναδικό στυλ

Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που γνώρισα την Πηνελόπη, κάποια στιγμή στα τέλη της δεκαετίας του '90 (να πω, εντελώς ενημερωτικά, ότι ήμασταν και οι δύο πολύ μικρές- λίγο πριν ή λίγο μετά την ενηλικίωσή μας) και μπορώ, ακόμα και σήμερα, να πω ότι μου είχε φανεί ένα από τα πιο cool αλλά και τα πιο stylish άτομα που είχα γνωρίσει ως τότε. Όσα χρόνια κι αν πέρασαν, δεν έχω σβήσει από την μνήμη μου τι φορούσε εκείνη την μέρα, καθώς και ότι, για αρκετές εβδομάδες μετά, έψαχνα μανιωδώς σε όλη την Αθήνα, να βρω ίδια παπούτσια με τα δικά της- πράγμα που αποδείχτηκε αδύνατο. Έκτοτε υπήρξαν χρονικά διαστήματα που χαθήκαμε και ξαναβρεθήκαμε, αλλά, όσες φορές την έχω δει (τα τελευταία χρόνια συχνότερα, και λόγω δουλειάς) αποδεικνύεται ότι, το ένστικτό μου, για το πόσο cool και στυλάτο είναι αυτό το κορίτσι, ήταν σωστό. Και τα παπούτσια της εξακολουθούν να με κάνουν να φτάνω στα πρόθυρα του φθόνου. Έτσι, όταν έμαθα ότι θα σχεδίαζε μία σειρά για τα αγαπημένα της Jeffrey Campbell (τα οποία, παρεμπιπτόντως, η ίδια μου «έμαθε»), το νέο μου φάνηκε η απόλυτα φυσική εξέλιξη της συνεργασίας της Πηνελόπης με το brand.

Το απόγευμα της Δευτέρας, έγινε στο κατάστημα Favela, που φέρνει και τα Jeffrey Campbell στην Ελλάδα, η παρουσίαση της capsule συλλογής Jeffrey Campbell for Penelope A. και, φυσικά, η ανυπομονησία να δω από κοντά τα σχέδια και ο ενθουσιασμός μου δικαιώθηκαν, αφού στις πλατφόρμες και τα booties με την υπογραφή της αγαπημένης ηθοποιού και τραγουδίστριας για το αμερικανικό brand είδα να συνδυάζονται άψογα η αγαπημένη μου, 90's, grunge αισθητική, με το μοναδικό στυλ του glam rock της δεκαετίας του '70. Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από υπέροχα, άνετα παπούτσια, για statement εμφανίσεις όλες τις ώρες της ημέρας. Φεύγοντας, κάποιος ευχήθηκε στην Πηνελόπη «καλές πωλήσεις» και η ίδια με κοίταξε και είπε γεμάτη έκπληξη: «Αυτό είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί καθόλου». Γιατί, όπως συμβαίνει με κάθε δημιουργικό άνθρωπο, ο πρώτος λόγος για να καταπιαστεί με ένα νέο project, είναι η αγάπη του για το εκάστοτε αντικείμενο. Και όλα δείχνουν ότι η Πηνελόπη έχει, ακόμα, να αναλάβει πολλά projects και να τα φέρει εις πέρας με επιτυχία.

Την συλλογή Jeffrey Campbell for Penelope A. θα βρείτε στο κατάστημα Favela, Σκουφά 64, Κολωνάκι, αλλά και online, στο e- shop του καταστήματος.