Βάλε τη ρόμπα και δε θα γίνεις «ρόμπα»

Βάλε τη ρόμπα και δε θα γίνεις «ρόμπα»

Το «wrap dress» της Diane von Furstenberg και πώς να το φορέσετε.

Λέγοντας «wrap dress», εννοούμε το φόρεμα που τυλίγεται γύρω από εμάς, κάτι σα συσκευασία δώρου δηλαδή θεωρώντας το φόρεμα ως το περιτύλιγμα και τον εαυτό μας σαν το δώρο.

Το όνομα της Aμερικανίδας σχεδιάστριας Diane Von Furstenberg είναι άρρηκτα συνεδεμένο με αυτό το φόρεμα, το οποίο και πρωτοεμπνεύστηκε το 1972 και από τότε το ανέδειξε σε «iconic dress». Διατάζοντας σχεδόν «νιώσε γυναίκα, φόρεσε ένα φόρεμα», η γνωστή σχεδιάστρια όχι μόνο κατάφερε να πουλήσει σε τέσσερα χρόνια παραπάνω από πέντε εκατομμύρια κομμάτια, αλλά το μετέτρεψε σε κλασικό, copyright κομμάτι, απαραίτητο για κάθε γκαρνταρόμπα που σεβόταν τον εαυτό της.

Το 1997, η διάσημη Diane αφού παρατήρησε τον τρόπο με τον οποίο σχεδίαζαν οι υπόλοιποι συνάδελφοί της πανομοιότυπα φορέματα, επανακυκλοφόρησε τη φίρμα της χρησιμοποιώντας το αρχικό σχέδιο της δεκαετίας του '70. Από τότε, με φανατικές οπαδούς όλες τις star του Hollywood, το «wrap dress» είναι κάτι σαν pedigree μόδας. Μία πιστοποίηση για να αποδείξει μία γυναίκα τις γνώσεις της πάνω στη μόδα και το καλό της γούστο, αποφεύγοντας τις υπερβολές και τις τάσεις καθώς θεωρείται πλέον ένα κλασικό κομμάτι για κάθε ντουλάπα.

Ανάλογα με το σωματότυπό σας, το φόρεμα «ρόμπα», υπάρχει σε διαφορετικές εκδοχές που εξυπηρετούν και διαφορετικές ανάγκες.

Έτσι, εάν είστε γυναίκα αθλητική και μυώδης, λιώνετε το κορμί σας στο γυμναστήριο και προσέχετε τη διατροφή σας μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, μπορείτε να διαλέξετε τη μακριά του έκδοση, με ή και χωρίς μανίκια, επενδύοντας σε έντονα τυπώματα.

Εάν έχετε το γνωστό και ως σωματότυπο κλεψύδρα, αυτό το φόρεμα μπορεί να σας αναδείξει τις καμπύλες με τρόπο μοναδικό. Διαλέξτε τις ζέρσευ εκδοχές και τονίστε τη μέση σας με τη ζώνη του φορέματος για να δημιουργήσετε ένα έξυπνο εφέ.

Τέλος, εάν είστε πολύ λεπτή και μικροκαμωμένη, δηλαδή κατηγορία μπιμπελό, προτιμήστε το πιο κοντό «wrap dress», σε οποιαδήποτε υφή και print προτιμάτε.

Tο φόρεμα αυτό δημιουργήθηκε από μία γυναίκα για να καλύψει την καθημερινότητα κάθε γυναίκας. Εσείς, θα το εμπιστευόσασταν;