Κίνα: Πάνω από 60 μοντέλα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας. Για ποιο λόγο;

Κίνα: Πάνω από 60 μοντέλα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας. Για ποιο λόγο;

Το περιστατικό που αναστάτωσε τα πρακτορεία modeling σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Business Model, πάνω από 60 μοντέλα συνελήφθησαν στην Κίνα, όπου βρίσκονταν για δουλειά. Μάλιστα, πολλά από΄αυτά είναι από τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη.

Στο δημοσίευμα διαβάσαμε ότι, η αστυνομία στο Πεκίνο οργάνωσε ένα ψεύτικο casting, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, με σκοπό να συλλάβει τις παρευρισκόμενες για δουλειά. Τέσσερα από τα μοντέλα οδηγήθηκαν στην φυλακή, ενώ τα υπόλοιπα είναι υπό περιορισμό, και, κατά πάσα πιθανότητα, θα απελαθούν. Διαβατήρια και κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων κατασχέθηκαν, σύμφωνα με το Fashionista.

Ακόμα, πηγές από την κινεζική αστυνομία κάνουν λόγο για επιπλέον συλλήψεις στην πόλη Guangzhou, κοντά στο Hong Kong. Όσες αφέθηκαν ελεύθερες το έκαναν με τον όρο να συνεργαστούν με τις αρχές, δίνοντάς τους ονόματα και διευθύνσεις άλλων μοντέλων στην πόλη. Ο λόγος; Οι νεαρές γυναίκες δεν είχαν visa για εργασία στην χώρα, αλλά τουριστική, η οποία είναι και ευκολότερο να βγει. Οι visa για δουλειά χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για να εκδοθούν, το οποίο είναι πρόβλημα για το μοντέλο και το πρακτορείο του. Στην αχανή χώρα, όμως, είναι παράνομο να εργάζεσαι με τουριστική visa και φαίνεται ότι οι αρχές θέλουν να αντιμετωπίσουν δραστικά την κατάσταση. Αυτές τις μέρες, τα μοντέλα που βρίσκονται στη χώρα, συμβουλεύουν, το ένα το άλλο, να μην ανοίγουν την πόρτα τους σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, να μην σηκώνουν τα τηλέφωνα από άγνωστους αριθμούς και να μην ανάβουν τα φώτα στα διαμερίσματά τους τα βράδια.