Αυτή είναι η νέα διευθύντρια του οίκου Sonia Rykiel

Αυτή είναι η νέα διευθύντρια του οίκου Sonia Rykiel

Η Julie de Libran, που έχει ήδη συνεργαστεί με labels όπως τα Louis Vuitton και Prada, αναλαμβάνει τα ηνία του παρισινού οίκου

Για την θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου της, η Sonia Rykiel επέλεξε μία γυναίκα με πλούσια ιστορία στον χώρο της μόδας. Ο λόγος για την Julie de Libran, η οποία υπήρξε studio director του οίκου Louis Vuitton, αλλά και σχεδιάστρια των cruise και pre- fall συλλογών του. Η de Libran, αποχώρησε πέρυσι από τον παρισινό οίκο, μαζί με τον Marc Jacobs.

Πριν τον LV η σχεδιάστρια εργάστηκε, για 10 χρόνια, στην Prada, όπου, σύμφωνα με το WWD, «βοήθησε να ενδυναμώσει το ιταλικό brand την εικόνα του, ως αγαπημένου των celebrities, και των επίσημων εμφανίσεων». Στην Sonia Rykiel, η de Libran ανέλαβε όλες τις σειρές, μεταξύ των οποίων και η secondary Sonia by Sonia Rykiel, τα αξεσουάρ, τα είδη για το σπίτι και τα παιδικά.

Μιλώντας με αφορμή τον νέο της ρόλο, η ίδια η σχεδιάστρια αναφέρθηκε στο στυλ της μητέρας της, ως κύρια επιρροή για την αγάπη της για τη μόδα. «Ήταν τόσο δυναμική γυναίκα και είχε δημιουργήσει ένα πολύ προσωπικό στυλ. Μου άρεσε που ήταν μία γυναίκα που σχεδίαζε για άλλες γυναίκες. Ήταν, για μένα, εξίσου σημαντική με τον Saint Laurent στα 70's», είπε και συνέχισε: «Έχω αυτοπεποίθηση. Θέλω μόνο να φτιάχνω ωραία, επιθυμητά ρούχα. Πιστεύω ότι υπάρχει χώρος γι' αυτό. Και υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούν να γίνουν με τα παπούτσια και τα αξεσουάρ». Η de Libran θα παρουσιάσει την πρώτη της συλλογή για τον οίκο τον Σεπτέμβριο, στα πλαίσια του fashion week του Παρισιού.

Διαβάστε ακόμα:
Η κούκλα στη βιτρίνα της boutique La Perla που προκάλεσε αντιδράσεις (photo)
Karl Lagerfeld: «Η μητέρα μου προτιμούσε να φοράει ρούχα της Sonia Rykiel»