H Frida Giannini για τις φήμες που την θέλουν να αποχωρεί από τον Gucci: «Δεν πάω πουθενά»

H Frida Giannini για τις φήμες που την θέλουν να αποχωρεί από τον Gucci: «Δεν πάω πουθενά»

Η σχεδιάστρια μιλάει για την συνεργασία της με τον ιταλικό οίκο

Μπορεί να βρίσκεται στην θέση της διευθύντριας δημιουργικού του οίκου Gucci για σχεδόν μία δεκαετία, αλλά αυτό δεν έχει κάνει τους ψιθύρους που θέλουν το επαγγελματικό μέλλον της Frida Giannini να μην είναι εξασφαλισμένο εκεί, να σταματήσουν. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι fashion insiders που έχουν βιαστεί να κατονομάσουν και σχεδιαστές όπως οι Riccardo Tisci και Joseph Altuzarra, ως διαδόχους της σχεδιάστριας. Πάντα ετοιμόλογη και χαλαρή, η Giannini αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, μιλώντας στο WWD.

«Αυτές οι φήμες είναι αβάσιμες και, μάλιστα, έκαναν τον François-Henri Pinault, να έρθει μέχρι την Ρώμη για να με διαβεβαιώσει ότι δεν είναι αληθινές. Η βασική του ανησυχία ήταν ότι οι φήμες δεν θα με άφηναν να δουλέψω με την ησυχία μου. Δεν θέλουμε να αρνηθούμε επίσημα τους εξωφρενικούς αυτούς ψιθύρους, οι οποίοι προέρχονται από το πουθενά. Θα ήταν ηλίθιο. Συνεργαζόμαστε αρμονικά και γνωρίζουμε όλοι ότι είναι μία ευαίσθητη στιγμή για τις αγορές», είπε.
Η Giannini παραδέχτηκε, ακόμα, ότι, παρά την επιμονή της ότι δεν πηγαίνει πουθενά, αυτή τη στιγμή, κοιτώντας το ρεαλιστικά, υπάρχει μία ανάγκη, με την πάροδο του χρόνου, για όλα τα brands να ανανεώνονται. Και η ίδια δεν σκοπεύει να συνεχίσει να δουλεύει μέχρι τα γεράματα. «Αν με ρωτήσετε για το εάν θα βρίσκομαι εδώ στα 60 μου, θα έλεγα όχι. Πιστεύω ότι, σε κάποια φάση, πρέπει να υπάρξει αλλαγή και ότι, οι μεγαλύτεροι οφείλουν να ανοίγουν τον δρόμο στις νεότερες γενιές».

Διαβάστε ακόμα:
Frida Giannini: Η διευθύντρια του οίκου Gucci σχεδιάζει για τον κινηματογράφο
Frida Giannini: η Creative Director του οίκου Gucci εφ'όλης της ύλης