CFDA Awards 2014: Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

CFDA Awards 2014: Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Ποιοι έφυγαν από το Lincoln Centre με το πολυπόθητο αγαλματάκι;

Στις 2 Ιουνίου, τα βλέμματα των fashionistas όλου του κόσμου στράφηκαν στη Νέα Υόρκη, και συγκεκριμένα, στο Lincoln Centre, όπου έλαβαν χώρα τα βραβεία της Ένωσης Αμερικανών Σχεδιαστών, κατά κόσμον CFDA Awards. Η λαμπερή τελετή, γνωστή ως τα «Όσκαρ της Μόδας» υπήρξε, και φέτος, πολύ ενδιαφέρουσα (ήδη, δεν έχει υπάρξει μέσο που να μην έχει ασχοληθεί με το διάφανο φόρεμα της Rihanna), ενώ, τα πρόσωπα που βραβεύτηκαν ήταν, αδιαμφισβήτητα, τα πιο συζητημένα (και αυτής) της χρονιάς.

1) Rihanna
Η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς. Η superstar έφυγε παίρνοντας μαζί της το βραβείο για το fashion icon της χρονιάς. Φυσικά, ως συνήθως, η τραγουδίστρια από τα Barbados κατάφερε να συζητηθεί έντονα, για το αποκαλυπτικό outfit της. «Η Anna Wintour θέτει τους κανόνες και εγώ τους "σπάω". Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, η μόδα υπήρξε ο μηχανισμός άμυνάς μου. Με θυμάμαι παιδί, να σκέφτομαι "μπορεί να με νικήσει, αλλά δεν μπορεί να νικήσει το outfit μου". Μπορώ να αντισταθμίσω όλες μου τις αδυναμίες με την μόδα», είπε η νικήτρια στον ευχαριστήριο λόγο της.

2) Tom Ford
Ο σχεδιαστής απέσπασε το τιμητικό Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award, για την συνολική του συμβολή στον κόσμο της μόδας. «Ήταν 25 υπέροχα χρόνια και δεν θα μπορούσα να βρίσκομαι εδώ, χωρίς την βοήθεια όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στον χώρο απόψε», είπε ο δαιμόνιος Αμερικανός την ώρα που έπαιρνε το βραβείο του.

3) Joseph Altuzarra
Ο σχεδιαστής πίσω από τον οίκο Altuzarra βραβεύτηκε ως Womenswear Designer της χρονιάς. Ο Altuzarra έχει προταθεί ήδη 3 φορές για CFDA ενώ, το 2011 ήταν αυτός που κέρδισε το χρηματικό βραβείο της Ένωσης, προκειμένου να ενισχύσει το brand του. Ο οίκος Altuzarra υπάρχει από το 2008 και είναι γνωστός για τις θηλυκές σιλουέτες του και την σοφιστικέ αισθητική του.

4) Mary- Kate και Ashley Olsen
Οι διάσημες δίδυμες, που βρίσκονται πίσω από το label The Row κέρδισαν το βραβείο σχεδιαστή αξεσουάρ της χρονιάς. Οι Olsen ήταν υποψήφιες μαζί με τους Alexander Wang και Proenza Schouler. Αυτό δεν είναι το πρώτο CFDA της καριέρας τους αφού, το 2012, οι Mary- Kate και Ashley έφυγαν από το event με το βραβείο Womenswear σχεδιαστών.


5) Dao-Yi Chow και Maxwell Osborne
Ένα ακόμα δίδυμο μονοπώλησε το ενδιαφέρον της Ένωσης για το 2014. Ο λόγος για τους Dao-Yi Chow και Maxwell Osborne, που βρίσκονται πίσω από το label Public School. Οι δύο σχεδιαστές έφυγαν νικητές, για τα μοναδικά Menswear τους, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την μονοχρωμία και τα cool streetwear.

Οι υπόλοιποι νικητές της βραδιάς είναι:
Βραβείο Swarovski για Womenswear: Shane Gabier και Christopher Peters, του label Creatures of the Wind
Βραβείο Swarovski για Μenswear: Tim Coppens
Βραβείο Swarovski για Αξεσουάρ: Irene Neuwirth
Βραβείο Eleanor Lambert, ιδρύτριας του CFDA: Bethann Hardison
Βραβείο Διεθνή Σχεδιαστή: Raf Simons για τον οίκο Dior

Διαβάστε ακόμα:
Rihanna: «Γυμνή» στο χαλί των βραβείων Fashion Designer of America (φωτογραφίες)
Η Marion Cotillard με μικρό, λευκό φόρεμα του οίκου Dior (φυσικά)