Πώς είναι να ντύνεις την Nicole Kidman;

Πώς είναι να ντύνεις την Nicole Kidman;

Η ενδυματολόγος της ταινίας Grace of Monaco, Gigi Lepage, μιλάει για την συνεργασία της με την σταρ

Αύριο, Παρασκευή 6 Ιουνίου, κυκλοφορεί στους κινηματογράφους το πολυαναμενόμενο Grace of Monaco και οι fashionistas σε όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να δουν, επιτέλους, την ιστορία της ηθοποιού- σταρ που έγινε πριγκίπισσα, καθώς και τα πολλά υποσχόμενα κοστούμια. Μία πρώτη γεύση από το τρέιλερ μας έχει ήδη προετοιμάσει για τα πιο glamorous outfits- από βραδινά φορέματα κεντημένα με κρυστάλλους, μέχρι chic ταγιέρ της δεκαετίας του '60. Η ενδυματολόγος της ταινίας, Gigi Lepage, μίλησε εφ' όλης της (fashion) ύλης στο Grazia Daily.

Πόσα πράγματα ήξερες για την Grace του Μονακό, πριν ασχοληθείς με την ταινία;
Η Grace Kelly υπήρξε καταπληκτική ηθοποιός και ήξερα όλες τις ταινίες της. Ήξερα και την ιστορία του γάμου της με τον πρίγκιπα Ρενιέ, γιατί είναι μέρος της ιστορίας της Γαλλίας. Και, σαν ενδυαμτολόγος, ήξερα κάποια πράγματα για το στυλ της, αφού υπήρξε από τα σημαντικότερα fashion icons.

Ένιωσες δέος στην προσπάθεια να αναβιώσεις τα looks της;
Καθόλου, το βρήκα συναρπαστικό!

Τα κοστούμια, είναι "συνεπή" όσον αφορά τις λεπτομέρειες της ιστορίας; Ποιες λεπτομέρειες άλλαξες;
Επειδή η ταινία δεν είναι ιστορικού περιεχομένου, από την άποψη της πλοκής ένιωσα αρκετά ελεύθερη στην δημιουργία των κοστουμιών, σε συνδυασμό με τα σκηνικά. Έμπνευσή μου αποτέλεσε το πνεύμα των 60's.

Χρησιμοποίησες, ως πηγές έμπνευσης vintage δημιουργίες οίκων, ή αναβίωσες τα looks της από παλιές φωτογραφίες της;
Είχα συγκεκριμένες φωτογραφίες της πριγκίπισσας κατά νου- κάποιες που, χρονικά, συμπίπτουν με τις αναφορές στην ταινία. Εκτός από αυτές, εμπνεύστηκα και από τις σκηνές, τα σκηνικά αλλά και τα 60's γενικότερα. Ακόμα, μελέτησα τα αρχεία οίκων που μεσουρανούσαν την συγκεκριμένη εποχή, όπως οι Balenciaga και Hermès.

Δανείστηκες ρούχα ή κοσμήματα από οίκους και designers;
Ο οίκος Dior έφτιαξε δύο ταγιέρ- αντίγραφα δημιουργιών του Marc Bohan, ο οποίος, εκείνη την περίοδο υπήρξε ο artistic director. Ο οίκος Hermes μάς βοήθησε με τα φουλάρια της, αλλά και τις iconic τσάντες με το όνομά της (Kelly bag). Ένα ακόμα ταγιέρ δημιουργήθηκε σε στενή συνεργασία με τον οίκο Chanel. Όλα της τα γάντια δημιουργήθηκαν κατ' αποκλειστικότητα από τον Maison Fabre. Ο Alexandre Barthet, γιος του πιλοποιού της πριγκίπισσας, Jean Barthet, έφτιαξε τα καπέλα, και, τέλος, η εγγονή του δημιουργού οπτικών της, Philippine Pinton, δημιούργησε τα γυαλιά της. Για το βραδινό φόρεμα με τους κρυστάλλους, συνεργαστήκαμε με τον οίκο Swarovski.

Ποιο από τα looks ήταν το αγαπημένο της πρωταγωνίστριας, Nicole Kidman;
Όπως φάνηκε, της άρεσαν διάφορα!

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο;
Πραγματικά απόλαυσα αυτό το project και μου είναι δύσκολο να επιλέξω μόνο ένα outfit. Αν έπρεπε να διαλέξω, θα έλεγα το κόκκινο φόρεμα ή το γκρι ταγιέρ του οίκου Dior, αλλά και το μαύρο φόρεμα που φοράει στην ταινία η Madge.

Διαβάστε ακόμα:

Η Nicole Kidman ξανακύλησε στα botox: Δείτε τη νέα της... «τσιτωμένη» εμφάνιση
Το Harper's Bazaar εμπνέεται από την Grace Kelly