La Dolce Vita: Ο Giambattista Valli μας καθοδηγεί στο iconic στυλ των Ιταλίδων

La Dolce Vita: Ο Giambattista Valli μας καθοδηγεί στο iconic στυλ των Ιταλίδων

Τα tips του μεγάλου couturier για άψογες εμφανίσεις

Με την Daily Telegraph μοιράστηκε τις στυλιστικές του συμβουλές ο διάσημος μόδιστρος από την Ρώμη, με σκοπό να μας μυήσει στυλ iconic στυλ των Ιταλίδων.

Ντυθείτε με την καρδιά σας
«Για εμένα, η ιταλική μόδα είναι ρομαντική. Ακόμα περισσότερο, είναι σαν να είστε ερωτευμένη με αυτήν. Οι Ιταλίδες ντύνονται με την καρδιά τους. Υπάρχουν και γυναίκες που είναι επιθετικές με την μόδα, όπως είναι οι χαρακτήρες του Sex and the City. Αγοράζουν ρούχα για να διατηρήσουν μία συγκεκριμένη εικόνα και αλλάζουν ολοκληρωτικά την γκαρνταρόμπα τους κάθε σεζόν. Ορίζουν τους εαυτούς τους μέσα από την μόδα, επειδή δεν έχουν τίποτα άλλο, πέρα από αυτήν. Ντυθείτε σαν να αφιερώνετε τον εαυτό σας σε κάποιον. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να έχετε έναν σύντροφο, η ιδέα, όμως, είναι ότι ντύνεστε για τον έρωτα».

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας
«Οι συλλογές των ιταλικών οίκων είναι εμπνευσμένες από την ατμοσφαιρική, κινηματογραφική εποχή της Dolce Vita του Fellini, και άλλων μεγάλων σκηνοθετών. Δεν φτιάχνω απλώς ρούχα, δημιουργώ ολόκληρες ιστορίες. Κάθε συλλογή έχει διαφορετικό σενάριο, soundtrack και εικόνες. Τα μοντέλα, πάνω στο catwalk, είναι ηθοποιοί, και το casting γίνεται με βάση και τις προσωπικότητές τους. Σκεφτείτε την Monica Bellucci- όταν ντύνεται, είναι η προσωποποίηση της Ρώμης της δεκαετίας του '50. Βλέποντάς την σκέφτεται κανείς τα studio της Cinecittà. Είναι στο DNA της. Εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο icon της Ιταλίας και δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει άλλη, ισάξια ομορφιά με την δική της. Στο τέλος της ημέρας, μία φούστα είναι μία φούστα, αλλά, κάθε φορά που την φοράς, μπορείς να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό. Τα πάντα- μέχρι και οι χαρτοπετσέτες στο σπίτι σας, πρέπει να λένε την ιστορία σας».

Εμπνευστείτε!
«Οι Ιταλοί έχουν μία πολύ υγιή αντιμετώπιση απέναντι στη μόδα, με την έννοια ότι είξναι ρεαλιστές. Η μόδα δεν σώζει ζωές, στηρίζει την ψυχή μας. Δεν με νοιάζει αν αγοράζετε δικά μου ρούχα, ή αν πάτε στην αγορά και πάρετε ένα αντίγραφο. Το σημαντικότερο όλων είναι να σας εμπνέουν τα σχέδιά μου. Είναι σημαντικό να αγαπάτε την ζωή, να ονειρεύεστε, να εμπνέεστε και να εμπνέετε, και να σας ενδιαφέρουν πολύ κάποια πράγματα. Το στυλ δεν είναι θέμα του πόσα χρήματα έχετε στην τσάντα σας, αλλά του τρόπου σκέψης σας».

Διαβάστε ακόμα:
Vive la France: Τα πέντε κομμάτια- κλειδιά, του κλασικού γαλλικού στυλ
Giamba: Η οικονομική σειρά του Giambattista Valli είναι γεγονός