Λίγο πριν από το fashion show του σημαντικότερου νέου Έλληνα σχεδιαστή, Ευάγγελου Καβαθά τρυπώσαμε στο atelier του και σας δείχνουμε τις πρώτες εικόνες από τη νέα του συλλογή

Λίγο πριν από το fashion show του σημαντικότερου νέου Έλληνα σχεδιαστή, Ευάγγελου Καβαθά τρυπώσαμε στο atelier του και σας δείχνουμε τις πρώτες εικόνες από τη νέα του συλλογή

Αν πρέπει να θυμάστε το όνομα ενός νέου Έλληνα σχεδιαστή, αυτό είναι του Ευάγγελου Καβαθά. Σύντομα δεν θα χωράμε να μπούμε στο atelier του από τις ορδές των γυναικών που θα τρέχουν να ραφτούν σε εκείνον, αλλά μέχρι τότε το Queen.gr φωτογράφισε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του λεπτομέρειες από τη νέα του συλλογή και σας τις παρουσιάζει.

Μπορεί το ανοιξιάτικο πρωινό που συναντήσαμε το σχεδιαστή Ευάγγελο Καβαθά να ήταν πιο φθινοπωρινό και από τα πεσμένα φύλλα του Σεπτεμβρίου στα δρομάκια του Central Park της Νέας Υόρκης, αλλά η συλλογή του φερέλπιδα της ελληνικής μόδας ήταν αρκετή για να φέρει την Άνοιξη.

Ο Ευάγγελος είναι ένας φύσει γοητευτικός άνθρωπος. Η θετική ενέργεια και η φινέτσα που αποπνέει δεν είναι, απαραίτητα, ευδιάκριτες για αυτούς που δεν είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, αλλά μεταφράζονται με τον πλέον fashionable τρόπο στις δημιουργίες του. Την Κυριακή το απόγευμα στο show του θα δείξει την καλοκαιρινή συλλογή του που περιλαμβάνει μεταλλικά και δερμάτινα κεντήματα, διαφάνειες, ενδιαφερουσες χρωματικές αντιθέσεις και λιτές γραμμές. Κοντολογίς, ρούχα που δίνουν τη δική τους προσωπική ερμηνεία στον ορισμό της κομψότητας.

Ο νέος σχεδιαστής, που έχει τραβήξει τα βλέμματα όλων από τις πρώτες womenswear συλλογές του αγγίζει την εμπορικότητα με τον πλέον chic τρόπο, δημιουργώντας σταδιακά ένα ευδιάκριτο στυλ που θα τον καθιερώσει για την τολμηρή χρωματική παλέτα όσον αφορά στους χρωματικούς συνδυασμούς του και την ικανότητα των ρούχων του να φαίνονται ανεπιτήδευτα στυλάτα.

Προσωπικά, εντυπωσιάστηκα από την τόλμη του να χρησιμοποιήσει τρουξ ως μεταλλικά κεντήματα σε λευκά ρούχα, καταρρίπτοντας τη στερεοτυπική dark αισθητική που ακολουθεί τα τρουξ, αλλά και να κάνει ένα παλ χρώμα όπως το γαλάζιο να φαίνεται τόσο συναρπαστικό συνδυάζοντας το με μία απόχρωση του πράσινου που μπορεί να μείνει στις μνήμες όσων τη δουν ως το trademark της συλλογής.

Η συνέντευξη:
Ποιο είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό της συλλογής σου για τον επόμενο χειμώνα;
Πολύ ρεαλιστικά κατ' εμέ και απευθυνόμενος στην ελληνική αγορά επέλεξα να δείξω τη συλλογή του καλοκαιριού που θα διανύσουμε. Χαρακτηριστικό παραμένει το αγαπημένο μου λευκό χρώμα, ο συνδυασμός άλλων ετερόκλητων χρωμάτων, τα ντραπαρίσματα και τα χειροποίητα μεταλλικά και δερμάτινα κεντήματα.

Το Fashion Week στην Αθήνα είναι ένα θεσμός που δεν στηρίζουν όλοι οι σχεδιαστές και πολλοί παρουσιάζουν αυτόνομα projects. Εσύ γιατί το στηρίζεις;
Το Fashion Week είναι θεσμός που με ανέδειξε και οι παροχές της παραγωγής είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικές. Θα έκανα κάτι ανεξάρτητα αν ήθελα να παρουσιάσω κάτι θεματικό από άποψη στησίματος και παρουσίασης και όντας σίγουρος ότι το κοινό μου θα με ακολουθήσει σε αυτό το εγχείρημα. Θεωρώ πως πάντα υπάρχει χώρος για individual projects όμως αυτό που ασθενεί είναι η ομαδικότητα και η σύμπραξη ανθρώπων με κοινούς στόχους και αντικείμενο.

Ποιο θα ήταν το ιδανικό fashion week για να δείξεις τις δημιουργίες σου;
Το όραμα του Παρισινού fashion week ανέκαθεν με συνέπαιρνε. Είναι αυτό που συνδέθηκε όσο καμιά άλλη διοργάνωση με την υψηλή μόδα.

Το hype γύρω από το όνομα σου ως ένα από τους καλύτερους νέους εκπροσώπους της ελληνικής μόδας σε αφορά ή δεν ενδιαφέρεσαι για τις προσδοκίες του κόσμου;
Σαφώς και χαίρομαι πολύ και με αφορά, θα ήταν άστοχο να δηλώνω κάτι άλλο, απλώς με κάθε τι που καταπιάνομαι θέλω να είναι εξασφαλισμένη η εσωτερική μου ηρεμία.

Πες μας μία πρακτική συμβουλή για το αειθαλές γυναικείο στυλ και πως μπορεί αυτό να επιτευχθεί.
Λιτότητα, καθαρότητα, σαφήνεια και υποβόσκων ερωτισμός, βαριέμαι τη «φλυαρία».

Ποια είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορεί να πάρει ένας σχεδιαστής από τη δημιουργία ενός ρούχου;
Η στιγμή που παράγεται ένα σχέδιο σε απ'τή μορφή και μια τυχαία συνάντηση αυτού σε ένα όμορφο άνθρωπο κάπου έξω.

Ποιους Έλληνες σχεδιαστές στηρίζεις και αγαπάς της δουλειά σου και ποια είναι η γνώμη σου για το νέο κύμα της ελληνική μόδας που αναδεικνύει συνεχώς νέα ταλέντα;
Με την έννοια της συνεχούς εξέλιξης και ροπής στο νέο, αγαπώ το Γιώργο Ελευθεριάδη, μετρώντας το ηλικιακά θαυμάζω χαρακτηριστικά συλλογών πολλών νέων δημιουργών.

Μάθετε περισσότερα για τον Ευάγγελο Καβαθά στο προσωπικό του site