Stefania Fragista: Το beachwear brand που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσεις

Stefania Fragista: Το beachwear brand που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσεις

Στη νέα της συλλογή βρήκαμε τα ιδανικά μαγιό για άψογες εμφανίσεις στην παραλία

Η Στεφανία Φραγκίστα, η σχεδιάστρια πίσω από τη δημοφιλή Pink Sands τα τελευταία 5 χρόνια, παρουσιάζει το νέο της brand μαγιό και beachwear Stefania Frangista, που φέρει το όνομά της και είναι εμπνευσμένο από την πατρίδα της, την Ελλάδα. Έχοντας ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, πιο ώριμη και κατασταλαγμένη από ποτέ, η Στεφανία ένιωσε την ανάγκη να επιστρέψει στις ρίζες της, και να ξανασυστηθεί μέσα από ένα brand, που αιχμαλωτίζει τη μαγική αίσθηση που της δημιουργεί κάθε φορά η πιο αγαπημένη της εποχή. Το νέο label “Stefania Frangista” εκφράζει την αγάπη της σχεδιάστριας για την Ελλάδα, συμπυκνώνει τις τρυφερές αναμνήσεις των διακοπών της και μεταδίδει τη μοναδικότητα του ελληνικού καλοκαιριού: τα ελληνικά νησιά, τον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα, τα τοπία, την κουλτούρα, τα προϊόντα, την ιστορία, τους ανθρώπους. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που ολόκληρη η παραγωγή γίνεται στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη φιλοσοφία της Στεφανίας να υποστηρίζει τις ντόπιες οικογενειακές επιχειρήσεις και τους έμπειρους προμηθευτές, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας υφάσματα που επιλέγει προσεκτικά κάθε χρόνο από κορυφαία υφαντουργεία στην Ιταλία. Από αυτή τη σεζόν μάλιστα, η fitting expert των μαγιό, εγκαινιάζει έναν πρωτότυπο δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό της, όπου μέσω του #askstefania μοιράζεται μυστικά, εμπειρίες και δίνει πολύτιμες συμβουλές για την επιλογή του σωστού μαγιό.

6.STEFANIA FRANGISTA SS15 HYDRA COLLECTION JULIA 832b6


Η ξενάγηση στην Ελλάδα ξεκινά από την Ύδρα, με την ομώνυμη συλλογή “The Hydra Collection” που είναι εμπνευσμένη από τον πολύ ρομαντικό αυτό προορισμό, ο οποίος δεσπόζει αμφιθεατρικά στον Αργοσαρωνικό κόλπο. Ξεδιπλώνοντας μια μακρά ιστορία, και όντας ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα πολιτισμού για δεκαετίες, προσελκύοντας διάσημες διεθνείς προσωπικότητες της Τέχνης και των Γραμμάτων, από τη Sophia Loren μέχρι τον Leonard Cohen, αυτό το μικρό γραφικό αλλά κοσμοπολίτικο ελληνικό νησί καθηλώνει τους επισκέπτες από την πρώτη στιγμή. Οι παραδοσιακές πετρόχτιστες επαύλεις, τα λιθόστρωτα σοκάκια, οι βράχοι, τα κρυστάλλινα νερά, τα γαϊδουράκια, όλα συνθέτουν ένα μυστηριώδες μωσαϊκό μοναδικής αρχιτεκτονικής και πλούσιας κληρονομιάς, ανέπαφης στο πέρασμα των χρόνων.
Παρασυρόμενη από το γραφικό σκηνικό της Ύδρας και τα παραδοσιακά μοτίβα, η Στεφανία δημιούργησε έναν καμβά όπου φιγουράρουν οι γήινοι τόνοι του νησιού, όπως το μπεζ, το γκρι, το λαδί και το μπορντό, αλλά δεν λείπουν φυσικά το τυρκουάζ του Αιγαίου καθώς και το διαχρονικό μαύρο της Μεσογείου. Αυτή τη σεζόν, η δαντέλα γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής, δημιουργώντας ένα ονειρεμένο χάδι στο δέρμα, τα ψηλόμεσα μαγιό συνδυασμένα με κομψά bandeaus αγκαλιάζουν αισθησιακά τις γυναικείες καμπύλες, ενώ τα θηλυκά ολόσωμα κολακεύουν ανεπανάληπτα τη σιλουέτα. Τη συλλογή συμπληρώνει μια σειρά από σαγηνευτικά καφτάνια και κομψά φορέματα, που μπορούν να φορεθούν όλη μέρα, προ(σ)καλώντας μας σε ένα μακρύ ελληνικό καλοκαίρι.

24.STEFANIA FRANGISTA SS15 HYDRA COLLECTION BETTINA cf7e2

Τα παραπάνω στοιχεία επικρατούν και στην ιστοσελίδα www.stefaniafrangista.com, όπου οι λάτρεις του brand μυούνται σε ένα μαγικό κόσμο με σύνθημα το πάθος για τη ζωή, την ελευθερία, τη θετική ενέργεια. Στο mood board συγκεντρώνονται μεθυστικές εικόνες και μελωδίες –μέσω της εφαρμογής SoundCloud- που αφυπνίζουν όλες τις αισθήσεις: το φως του ήλιου μαγεύει τα μάτια, ο ήχος από τα κύματα χαϊδεύει τα αυτιά, το άρωμα των φρεσκοκομμένων λουλουδιών οξύνει την όσφρηση, ο ζεστός καφές και το αφράτο κέικ γαργαλούν τον ουρανίσκο, τα σεντόνια από φίνο αιγυπτιακό βαμβάκι διεγείρουν την αφή. Άλλωστε η γυναίκα-μούσα που έχει οραματιστεί η Στεφανία είναι φιλήδονη, διαθέτει ξεχωριστή προσωπικότητα και υψηλή αισθητική που θέλει να εκφράζει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, δημιουργώντας καθημερινά μικρές ιστορίες τέχνης. Και με αφετηρία αυτή τη σεζόν, μέσα από επιλεγμένες εικόνες, μουσικές και βίντεο, η Στεφανία επιθυμεί να ταξιδέψει το θεατή έστω και για λίγα δευτερόλεπτα στα λιθόστρωτα σοκάκια της Ύδρας, να τον κάνει να αισθανθεί τη δροσιά των κρυστάλλινων νερών της Πολύαιγου, να νιώσει το μυστικισμό των χιλιάδων χρόνων ιστορίας της Πάτμου, να μυρίσει τη μυρωδιά της ρίγανης που αναδύεται από τους κάμπους της Κεφαλονιάς και να γευτεί σχεδόν την αγνότητα του κρητικού ελαιόλαδου και του μελιού. Καρτ-ποστάλ από την Ελλάδα, πλημμυρισμένες με αγάπη, ήλιο, θάλασσα και άμμο.

Stefania Frangista May 2015 e1753

«Αν, κοιτάζοντας τις φωτογραφίες μας, συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να ονειροπολεί ότι βρίσκεται ακριβώς εκεί, τότε καταφέραμε να σε ταξιδέψουμε έστω και για λίγο στον κόσμο μας…»

Στεφανία Φραγκίστα