Wildrobe: Το «ελληνικό eBay» που αλλάζει τα δεδομένα στον κόσμο της μόδας!

Wildrobe: Το «ελληνικό eBay» που αλλάζει τα δεδομένα στον κόσμο της μόδας!

Θέλεις να πουλήσεις όλα όσα δε φοράς, ή να αγοράσεις με ασφάλεια pre-owned κομμάτια; Αυτός είναι ο προορισμός σου!

Μπορεί να το έχεις δει, στις βόλτες σου στο διαδίκτυο ή στα social media. Το Wildrobe είναι η ιστοσελίδα που έρχεται να ταράξει τα νερά στην ελληνική fashion αγορά κι αυτό γιατί είναι ένα project το οποίο ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες της εποχής.

Συναντήσαμε τα πρόσωπα πίσω από το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, τη Βάσια Πικρού και τον Κωνσταντίνο Παπαζαφειρόπουλο και τους ρωτήσαμε όλα όσα θα ήθελες κι εσύ να ρωτήσεις, για το www.wildrobe.com!

Faces

Κωνσταντίνος Παπαζαφειρόπουλος, Βάσια Πικρού

Τι ακριβώς είναι το Wildrobe;

Το www.wildrobe.com είναι το πρώτο ελληνικό online curated fashion marketplace, όπου οι χρήστες του μπορούν να πουλάνε και να αγοράζουν pre-owned branded ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ σε πολύ καλή κατάσταση ή ακόμα και καινούργια.

Extra UI photo

Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από το project σας;

Η ουσία της ιδέας του Wildrobe γεννήθηκε από την αναγνώριση ενός καθημερινού προβλήματος που συναντάμε οι περισσότεροι από εμάς όταν ανοίγουμε τη ντουλάπα μας και αναζητάμε τι από το περιεχόμενό της πραγματικά μας εκφράζει και μας ευχαριστεί να φορέσουμε. Είναι αλήθεια ότι οι ντουλάπες μας είναι γεμάτες με αντικείμενα που πλέον δεν αξιοποιούμε, είτε γιατί πλέον δεν εκφράζουν την προσωπικότητά μας, είτε γιατί δεν είναι στο νούμερό μας, είτε για διάφορους άλλους πολυάριθμους λόγους. Η πραγματικότητα αυτή όχι μόνο δημιουργεί πρόβλημα χρόνου και διαχείρισης σε καθημερινή βάση αλλά αναδεικνύει το ζήτημα της γενικότερης φιλοσοφίας και κουλτούρας έκφρασης της προσωπικότητάς μας μέσα από τον τρόπο ένδυσής μας. Έτσι, σε μια περίοδο έντονης αναζήτησης και δημιουργικότητας αποφασίσαμε να χτίσουμε κάτι από το μηδέν διαμορφώνοντας κάθε μικρή λεπτομέρεια του DNA του με απώτερο σκοπό να κάνουμε ένα κομμάτι της ζωής των χρηστών μας πιο όμορφο και ουσιαστικό με τον πιο εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο και φέραμε στη ζωή το Wildrobe, μια πλατφόρμα που φιλοδοξεί να αλλάξει τη σχέση μας με τη μόδα και να ενισχύσει την υιοθέτηση ενός σύγχρονου τρόπου ζωής. To Wildrobe έρχεται να προσφέρει την πιο fashionable και εύκολη λύση, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν cash out πουλώντας ό,τι πλέον δε χρησιμοποιούν, αλλά ταυτόχρονα να προσθέσουν στην ντουλάπα τους stylish pre-owned κομμάτια που τους αντιπροσωπεύουν σε πραγματικά εξαιρετικές τιμές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε, έτσι, έναν συναρπαστικό κόσμο μόδας, όπου θα μπορούμε να φοράμε τον πραγματικό μας εαυτό.

"Το Wildrobe είναι για εμάς ένα συναρπαστικό ταξίδι, ένα ζωντανό όνειρο, μία πηγή αδιάκοπης έμπνευσης, ένα άρωμα έντονων συναισθημάτων. Είναι το όραμά μας να αλλάξουμε τη μόδα για πάντα."

Τι μπορεί να βρει κάποιος στο Wildrobe;

Το marketplace μας ήδη προσφέρει μια ευρεία γκάμα από τσάντες, παπούτσια και ρούχα από Louis Vuitton μέχρι Christian Louboutin
και από Topshop μέχρι Zara σε τιμές μοναδικές, αντικείμενα που πραγματικά αξίζουν να χρησιμοποιηθούν ξανά! Είναι κομμάτια fashion statements που μπορούν να αναδείξουν κάθε γκαρνταρόμπα.

Wildrobe Newsletter HomePage
Wildrobe Newsletter Profile

Ποιες δυσκολίες μπορεί να συναντήσει μια start up εταιρεία και ποια ήταν για εσάς η μεγαλύτερη δυσκολία;

Μια startup εταιρεία μπορεί να παραλληλιστεί με τα πολύ πρώιμα στάδια ανάπτυξης του ανθρώπου όταν όλες οι κινήσεις, δράσεις και αλληλεπιδράσεις συντελούνται για πρώτη φορά, γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά δύσκολη η τέλεσή τους. Σημαντικό ρόλο λοιπόν στην κατά το δυνατόν πετυχημένη και αρτιότερη εκτέλεση παίζει η σωστή καθοδήγηση, προετοιμασία και αναζήτηση του επόμενου βήματος!

Στη ζωή του Wildrobe, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την επιτυχή εκτέλεση παραγγελιών αλλά και τροφοδοσία της πλατφόρμας με νέα μοναδικά κομμάτια κάθε μέρα, σε κάθε στάδιο έχουμε αντιμετωπίσει πολυάριθμα προβλήματα που όλα απαιτούσαν άμεση προσοχή και γρήγορη επίλυση. Μια από τις σημαντικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν αυτή της σύνθεσης της κατάλληλης ομάδας συνεργατών και του απαραίτητου δημιουργικού κλίματος για την ανάπτυξη της πλατφόρμας, στην ποιότητα αλλά και στον χρόνο που είχαμε θέσει. Το Wildrobe αποτελεί μια ιδιαίτερα σύνθετη πλατφόρμα, καθώς πρακτικά πρόκειται για ένα χώρο φιλοξενίας πάρα πολλών "style-shops" με όλες τις δυνατές αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους, με δυνατότητα κεντρικής οργάνωσης και διεκπεραίωσης όλων των παραγγελιών, αυτόνομης χρήσης της πλατφόρμας από κάθε χρήστη ξεχωριστά, επικοινωνίας όλων των χρηστών μεταξύ τους και διαχείρισης ενός τεράστιου όγκου δεδομένων και λειτουργιών. Ως εκ τούτου ο βαθμός δυσκολίας ανάπτυξης και σχεδιασμού της πλατφόρμας ήταν ιδιαίτερα υψηλός. Πέρα βέβαια από την πρόκληση του design & development καθεαυτή, κάθε μας βήμα αποτελούσε και αποτελεί ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίζουμε σε καθημερινή βάση, από το να γεμίσει η πλατφόρμα μας με πραγματικά όμορφα και ποιοτικά fashion items μέχρι και να ενστερνιστεί η Ελληνίδα χρήστρια και να αγκαλιάσει το concept του pre-owned και της όλης φιλοσοφίας που το συνοδεύει.

Το ταξίδι μιας startup εταιρείας κατά πλειοψηφία συναντά διαρκώς τρικυμίες, αλλά κάπου εκεί τελικά κρύβεται και η ομορφιά του όλου εγχειρήματος, όταν δηλαδή κανείς καταφέρνει και ξεπερνάει το ένα εμπόδιο μετά το άλλο απερίσπαστος από το στόχο του που δεν είναι άλλος από το να λειτουργήσει σε μεγάλη κλίμακα η λύση που προσφέρει και να γίνει αποδεκτή και κατανοητή από όλο το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Wildrobe Shopping Bag

Είτε θέλεις να αγοράσεις, είτε να πουλήσεις ένα item, η διαδικασία είναι απόλυτα οργανωμένη, ελεγχόμενη και ασφαλής, αφού η ομάδα του Wildrobe βρίσκεται δίπλα και πίσω από κάθε πτυχή της.
Δες περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί το Wildrobe, εδώ.

Πώς αποφασίζουν δυο νέοι άνθρωποι να δημιουργήσουν μέσα στην Ελλάδα της κρίσης; Υπάρχει δυνατότητα για μια νέα εταιρεία να αναπτυχθεί σε ένα τόσο δύσκολο, οικονομικά περιβάλλον;

Το ερώτημα που θα έπρεπε να τίθεται είναι σε ποιο μέρος οι νέοι άνθρωποι αποφασίζουν συνειδητά να χτίσουν τη ζωή τους και να δημιουργήσουν, ζυγίζοντας προσεκτικά όλα τα υπέρ και τα κατά που μπορεί να προσφέρει μια χώρα αλλά και η σχετική αγορά στην οποία επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν. Έτσι λοιπόν εμείς παρά την οικονομιική κρίση και τις γενικότερες δυσχέρειες-κατάλοιπα μιας κουλτούρας που δεν ευνοεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αλλά με σοβαρό αντίβαρο την πεποίθηση ότι ερχόμαστε να προτείνουμε μια ουσιαστική λύση σε μια αγορά που είναι πλέον έτοιμη και ώριμη να την αποδεχτεί και να την αξιοποιήσει, σε μια χώρα που θέλει να δοκιμάζει νέες προτάσεις, να πειραματιστεί, να απορρίψει το παλιό και αναχρονιστικό μοντέλο σε πολλούς κλάδους και σε έναν χώρο που πραγματικά μας εμπνέει η ιστορία του και μας ενθουσιάζει η ομορφιά του, πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε το Wildrobe από την χώρα μας, μια χώρα που γνωρίζουμε, μια αγορά στην οποία κινούμαστε χρόνια και απευθυνόμενοι σε ένα κοινό που πραγματικά καταλαβαίνουμε.

"Όταν πραγματικά αγαπάς και σε ενθουσιάζει αυτό το οποίο κάνεις, δε βλέπεις ποτέ αντιξοότητες, παρά μόνο προκλήσεις που διψάς να
λύσεις με δημιουργικότητα και ενθουσιασμό."

Ποιο είναι το αγαπημένο σας «κομμάτι» από το Wildrobe;

Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιο από τα βήματα της διαδικασίας σαν αγαπημένο, καθώς όλα συμβάλλουν στο να δημιουργήσουμε το experience που ονειρευόμστε για τους χρήστες μας. Αν έπρεπε όμως να επιλέξουμε ένα από αυτά, αυτό θα ήταν όλες εκείνες οι στιγμές που με ενθουσιασμό αντικρίζουμε τις καταχωρίσεις των χρηστών μας και αντιλαμβανόμαστε την τεράστια αξία των θησαυρών που κρύβουν οι ντουλάπες μας, των ευκαιριών που μπορούν να απολαύσουν οι χρήστες μας σε μοναδικές τιμές δίνοντας σημαντική παράταση ζωής στα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που επιλέγουν.

Πλέον, το Wildrobe έχει δημιουργήσει μια πολύ όμορφη κοινότητα που μετράει πάνω από 15.000 Ελληνίδες stylistas που αγαπάνε πραγματικά την ποιότητα και τη διαχρονικότητα στη μόδα και μας το δείχνουν καθημερινά με τον πιο ενθουσιώδη τρόπο!

Μάθε περισσότερα για το Wildrobe, με ένα κλικ στο www.wildrobe.com.