Nerdy or Nice? Τα «φυτά» πρωταγωνιστούν στην fashion σκηνή και αυτή την σεζόν

Διονυσία Καλαποθαράκου
Nerdy or Nice? Τα «φυτά» πρωταγωνιστούν στην fashion σκηνή και αυτή την σεζόν

Οι nerds δεν είναι απλά τα παιδιά που αποφεύγαμε συστηματικά στο σχολείο, αλλά τα νέα style icons που αξίζουν την προσοχή μας.

gucci resort 2017 01
Miu Miu RTW SS17 Paris 7544 1475678050 bigthumb
Prada Spring 2017 Collection
bally

Στην ταινία «Revenge of the nerds» του 1984, οι πρωταγωνιστές κέρδιζαν στον τέλος όχι μόνο τον σεβασμό των συμφοιτητών τους στο κολέγιο -που στην αρχή τους έκαναν τη ζωή δύσκολη- αλλά και την καρδιά των πιο όμορφων κοριτσιών του camp. 33 χρόνια αργότερα κερδίζουν το παιχνίδι του στυλ και γίνονται ό,τι πιο καυτό στον σύμπαν της μόδας...και στον πραγματικό κόσμο. Ξέχασε τα κορίτσια με τα ξεχειλωμένα πουλόβερ, τα άχαρα παλτό και τα τεράστια μυωπικά γυαλιά, τα νέα geek icons που είδαμε στις συλλογές S/S 2017 των μεγαλύτερων Οίκων Μόδας επαναπροσδιορίζουν τη σύγχρονη θηλυκότητα με τρόπο μοναδικό. Πλισέ φούστες, χαριτωμένα μπερέ, loafers και kitten heels, πουκάμισα με μεγάλους γιακάδες και πολύχρωμα πανωφόρια δημιουργούν το new nerdy look που πρέπει να γνωρίζεις.

Gucci Resort S/S 2017
«Το geek style μας προσφέρει ρούχα και αξεσουάρ που μας κάνουν να είμαστε ο εαυτός μας και θέλουμε πραγματικά να έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας», εξηγεί η fashion writer της εφημερίδας The Telegraph, Victoria Moss. Kομμάτια πρακτικά και ευκολοφόρετα, όπως χαμηλά τακούνια και floral, φαρδιά φορέματα, συνδυασμένα με glamorous στοιχεία, όπως ένα πανωφόρι σε ίσια,αυστηρή γραμμή και μία κροκό τσάντα, ολοκληρώνουν mix&match outfits, τόσο ιδιαίτερα και σοφιστικέ, όσο και τα κορίτσια που τα επιλέγουν.

Miu Miu S/S 2017
H συγκεκριμένη τάση, όπως την είδαμε στις συλλογές των Gucci, Bally, Lacoste, Miu Miu και Prada, είναι θηλυκή χωρίς να είναι υπερβολικά sexy. «Πρόκειται για μία επανάσταση απέναντι σε ό,τι μέχρι στιγμής θεωρούσαμε συνώνυμο του αισθησιασμού και της πρόκλησης. Μία γυναίκα μπορεί να είναι σαγηνευτική χωρίς να δείχνει πολύ δέρμα και χωρίς να κυκλοφορεί μισόγυμνη», γράφει η Harriet Walker, deputy fashion editor στους Times. Αυτό το trend όμως δεν παρουσιάζεται πρώτη φορά στα στυλιστικά δρώμενα. Δέκα χρόνια πριν το street brand, American Apparel, είχε προκαλέσει αίσθηση αναμειγνύοντας καθωσπρέπει πλισέ φούστες, με retro-like φούτερ.

Prada S/S 2017
Η διαφορά φέτος είναι πως τα looks που είδαμε στις πασαρέλες είχαν μία πιο αριστοκρατική λάμψη, λόγω των υφασμάτων και των υλικών τους, και επαναπροσέγγιζαν με τελείως διαφορετικό τρόπο το συγκεκριμένο casual στυλ. Οι nerds τώραέχουν την τιμητική τους, ας ξαναδούμε όλοι μαζί λοιπόν την «Οικογένεια Τenenbaum», ας φορέσουμε τα κοκάλινα, μυωπικά γυαλιά μας και ας είμαστε όσο «φυτά» θέλουμε. Στο σχολείο θα μας κοιτούσαν επικριτικά οι συμμαθητές μας. Τώρα θα μας δείχνουν με θαυμασμό οι fashionistas.

Bally S/S 2017