Denimania: Μιλήσαμε με τους δημιουργούς του πιο διάσημου ελληνικού brand με jeans, «Salt&Pepper»

Διονυσία Καλαποθαράκου
Denimania: Μιλήσαμε με τους δημιουργούς του πιο διάσημου ελληνικού brand με jeans, «Salt&Pepper»

Kαι πήραμε απάντηση στο καυτό ερώτημα: «Ξαναέρχονται στη μόδα τα χαμηλοκάβαλα;»

 DSF8936
 DSF4074
 DSF4227 copy
 DSF4218 copy
 DSF4056 copy copy

Μιλήσαμε με την Ιωάννα και τον Βασίλη, τον Βασίλη και την Ιωάννα, aka το ζευγάρι και σχεδιαστικό δίδυμο που κρύβεται πίσω από το πιο γνωστό ελληνικό denim brand, το «Salt & Pepper». Με έδρα στη Θεσσαλονίκη και δημιουργίες τους σε καταστήματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, το νεαρό και ταλαντούχο ζευγάρι μας βοηθάει να αποκωδικοποιήσουμε τα denim trends της σεζόν, μας εξηγεί τη σημασία του να έχουμε πολλά και «καλά» denim παντελόνια στην γκαρνταρόμπα μας και δίνει απάντηση στο πιο καυτό, στυλιστικό ερώτημα της σεζόν: «ξαναέρχονται στο προσκήνιο τα 90s χαμηλοκάβαλα παντελόνια»; Enjoy them!

Είστε εδώ και χρόνια το μοναδικό ελληνικό denim brand που «απασχολεί» το αγοραστικό κοινό και το fashion crowd. Πόσο αγχωτικό είναι κάθε σεζόν να πρέπει να ανταποκρίνεστε στις δημιουργικές προσδοκίες του κόσμου που σας έχει ξεχωρίσει και αγαπήσει;
Σε κάθε λανάρισμα συλλογής υπάρχει η αγωνία για το πώς θα ανταποκριθεί το κοινό, για το ποια κομμάτια θα ξεχωρίσουν. Η διαδικασία δημιουργίας της συλλογής όμως είναι το πιο ενδιαφέρον και το πιο δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς μας και σίγουρα δεν είναι κάτι που μας προκαλεί άγχος.
Ποια είναι τα hot items αυτής της συλλογής; Aυτά που πιστεύετε πως θα κάνουν τη μεγαλύτερη αίσθηση και γιατί;
Πιστεύουμε πάρα πολύ σε κάποια καινούρια σχέδια που δημιουργήσαμε φέτος! Δουλέψαμε με μεταλλικά αξεσουάρ , τρουκς, κεντήματα. Πειραματιστήκαμε πολύ με φερμουάρ, που είναι μεγάλη τάση στο denim φέτος, με αποτέλεσμα κάποια πολύ ωραία μοντέλα που μπήκανε στη συλλογή. Όπως κάθε χειμώνα, αναμένουμε ως best seller τα μπουφάν της συλλογής. Επίσης πιστεύουμε ότι θα ξεχωρίσουν κάποια κομμάτια σε έντονο 90s ύφος.

Προσωπικά αγαπημένα έχετε;
Συνήθως, κάθε σεζόν, αγαπάμε περισσότερο αυτά που μας ταλαιπωρούν περισσότερο για να βγουν.
Έχουμε δει τους τελευταίους μήνες super stylish εμφανίσεις των αγαπημένων It-girls των περιοδικών -aka Bella και Gigi Hadid, Kendall Jenner- με εξαιρετικά χαμηλοκάβαλα jeans. Πιστεύετε πως κάνουν comeback;
Ε καιρός ήταν, τώρα που το λέμε. Ετοιμαστείτε λοιπόν...
Πού πιστεύετε θα κινηθούν τα denim trends αυτού του χειμώνα;
Τα τοποθετούμε εκεί που κινήθηκε και η συλλογή μας, με κάποιες εκπλήξεις βέβαια που θα βρείτε στα καταστήματα.
Γιατί αξίζει να επενδύσεις σε ένα καλό jean παντελόνι όταν τα economy brands βγάζουν τόσο νέα σχέδια κάθε λίγους μήνες;
Γιατί πολύ απλά στο denim ισχύει το ρητό «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις». Τα jeans είναι από τα λίγα ρούχα που γίνονται καλύτερα με το χρόνο, θέλεις το denim παντελόνι σου να έχει διάρκεια και αντοχή στο χρόνο, και αυτό μπορεί να στο προσφέρει μόνο ένα jean υψηλής ποιότητας. Τα προϊόντα των οικονομικών brands δεν έχουν διάρκεια για αυτό κάθε σεζόν θα πρέπει να αγοράζεις καινούρια.

Έχετε τρομερά μεγάλη απήχηση στα social media. Πώς έχετε αποκτήσει αυτή τη διάδραση με τον κόσμο;
Πραγματικά και εμείς δεν ξέρουμε πώς το έχουμε καταφέρει αυτό. Ίσως από την αγάπη που Έχουμε στα #saltandpeppergirls, ίσως από τη διάθεση μας να εξυπηρετήσουμε τους fans μας και να ανταποκρινόμαστε αμέσως στα insta messages και στα inbox τους. Όπως και να έχει, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ!
Έχουμε δει στο παρελθόν πώς έχετε κάνει exclusive συνεργασίες και με άλλα ελληνικά fashion brands, πχ την Nadia Rapti. Να περιμένουμε να δούμε κάτι αντίστοιχο και φέτος;
Αγαπάμε πάρα πολύ τις συνεργασίες με άλλα νέα παιδιά. Μετά την μεγάλη απήχηση που είχε πέρυσι το σχέδιο παντελονιού που δημιουργήσαμε με τη Nadia Rapti, αποφασίσαμε φέτος να φτιάξουμε μία πιο ολοκληρωμένη συλλογή με 5 υπέροχα κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό. Επίσης για πρώτη φορά φέτος έχουμε κάνει μία πολύ προσεγμένη συνεργασία στην ανδρική μας collection με την Owl Clothes.
Ποιες Ελληνίδες (ή και ξένες) stars έχουν φορέσει δημιουργίες σας;
Aπό τις πιο ωραίες στιγμές στη δουλεία μας είναι όταν βλέπουμε να φοράνε δημιουργίες μας επώνυμα πρόσωπα, από τις αγαπημένες μας είναι η Αθηνά Οικονομάκου, η Όλγα Φαρμάκη, η Demy, η Ισμήνη Νταφοπούλου, η Georgina Δεληνάνου, όπως και κάποια κορίτσια της διεθνούς showbiz όπως η Chiara Biasi και η Chiara Ferragni (aka The Blonde Salad).
Πόσα jeans πρέπει να έχει μία ενημερωμένη γκαρνταρόμπα;
Άπειρα; Όσα και να έχεις, δεν φτάνουν, jean είναι! Σίγουρα υπάρχουν κάποια κομμάτια που είναι απαραίτητα για τη σεζόν, όπως ένα μαύρο και ένα μπλε skinny, ένα moms, ένα flared και σίγουρα ένα πιο statement κομμάτι, με δαντέλα, τρουκς, κεντήματα και άλλα fashionable στοιχεία.

Πολλοί λένε ότι «είναι ο βασιλιάς των ρούχων» γιατί μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και με τις περισσότερες δυνατές εναλλαγές. Περιγράψτε μου δύο ιδανικά styling –ένα πρωινό και ένα βραδινό- για τα κομμάτια σας.
Συμφωνούμε απόλυτα ότι το jean είναι «ο βασιλιάς των ρούχων»! Ιδανικά outfits για την εποχή είναι ένα skinny denim παντελόνι, loose πουκάμισο, ankle boots και ένα cat eye ζευγάρι γυαλιά ηλίου για το πρωί και για το βράδυ ένα ψηλόμεσο mom’s jean, με ένα body και ένα ζευγάρι ψηλά πέδιλα.
Πώς αντιδράτε στις αντιγραφές των σχεδίων σας;
Αν το δεις αντικειμενικά, δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις «φωτοτυπίες χαμηλής ανάλυσης» μίας δικής σου ιδέας που γεννήθηκε με κόπο. Εμείς όμως δεν το βλέπουμε έτσι, θεωρούμε ότι η αντιγραφή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι κάνεις κάτι καλά!
H Cameron Diaz έχει πει πως «είμαι σαν όλες τι άλλες γυναίκες, έχω μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα αλλά ποτέ δεν βρίσκω τι να φορέσω. Γι΄αυτό βάζω πάντα jeans». Ποια είναι η δική σας ρήση όσον αφορά τα παντελόνια σας;
Το motto μας σχετικά με τα jeans μας είναι «Φόρεσέ το- νιώσε υπέροχα - διασκέδασέ το».
Ιnfo:@saltandpepperjeans