Ultimate Fashion Experience ή αλλιώς η μέρα που παρακολουθήσαμε μία επίδειξη του Jean Paul Gaultier

Διονυσία Καλαποθαράκου
Ultimate Fashion Experience ή αλλιώς η μέρα που παρακολουθήσαμε μία επίδειξη του Jean Paul Gaultier

Μια λαμπερή βραδιά μόδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία, στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

bgf

Η αγάπη του 65χρονου Γάλλου σχεδιαστή μόδας, Jean Paul Gaultier για την Ελλάδα είναι γνωστή αλλά –ευτυχώς για εμάς τις fashion lovers- δεν εξαντλείτε στις καλοκαιρινές του διακοπές στη Μύκονο. Μετουσιώνεται σε κάτι πιο βαθύ και δημιουργικό, όπως η επίδειξη μόδας φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργάνωσε φέτος στο Μουσείο Μπενάκη. Ο διάσημος fashion designer επέλεξε τους χώρους του Μουσείου -το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες τους για μία τέτοιου είδους εκδήλωση- για να παρουσιάσει τις δημιουργίες του με αναφορές στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της, ενώ παράλληλα ζήτησε το event να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.

Η Διευθύντρια του Queen.gr, Δέσποινα Καμπούρη, με δημιουργία Mi-Ro
Με την καλλιτεχνική υπογραφή του ίδιου του δημιουργού, στις αίθουσες του πρώτου ορόφου του νεοκλασικού κτηρίου της οδού Κουμπάρη, και σε διάλογο με τις αυθεντικές συλλογές και φορεσιές, παρέλασαν εβδομήντα διαφορετικά look που κάποια θύμιζαν έντονα Ελλάδα. Φορέματα με αρχαιοελληνικές πτυχώσεις στις αποχρώσεις του μαύρου, του άσπρου, του χρυσού, του κυπαρισσί και του μπλε, περίτεχνα κοσμήματα και αέρινες φόρμες απέδωσαν το όραμα του σχεδιαστή για την χώρα μας. Πάνω στο ιδιότυπο catwalk περπάτησαν A-list μοντέλα από την Ελλάδα, όπως η Βίκυ Καγιά και η Βασιλική Τσεκούρα. Τέλος το show έκλεισε με τον «κορσέ», έργο-υπογραφή του σχεδιαστή και η βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο προς τιμή του σχεδιαστή και με την παρουσία όλων των υποστηρικτών αυτής της πρωτοβουλίας. Ένα fashion show που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει αυτά που βλέπουμε στις διεθνείς Εβδομάδες Μόδας, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη και το Queen.gr ήταν φυσικά εκεί… για να ζήσεις «Μία νύχτα (μόδας) στο Μουσείο».
Photo Credit: Χάρης Φαρσαράκης