Σίσσυ Αρετάκη: Mιλήσαμε με τη σχεδιάστρια των πιο sexy μαγιό που μας γυρίζουν πίσω στα 90s

Σίσσυ Αρετάκη: Mιλήσαμε με τη σχεδιάστρια των πιο sexy μαγιό που μας γυρίζουν πίσω στα 90s

Μικροσκοπικά bikinis και αισθησιακά ολόσωμα που «ξυπνάνε μνήμες» Baywatch.

Το brand μαγιό «Sisi Aretaki» σίγουρα το έχεις δει, τα τελευταία επτά χρόνια, να φιγουράρει στις σελίδες κάποιου ανδρικού περιοδικού. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια ντύνει με τις sexy δημιουργίες της μερικές από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες του πλανήτη και γι’ αυτό είναι η πλέον κατάλληλη να μας εξηγήσει τις αρετές ενός κολακευτικού και ταυτόχρονα αισθησιακού μαγιό φτιαγμένο με αγάπη, μεράκι, φαντασία και κομψότητα. Εnjoy her!

image7

Πόσο καιρό ασχολείσαι με τη μόδα; Πώς ξεκίνησες;
Από μικρή σχεδίαζα και ήθελα να ασχοληθώ με το σχέδιο μόδας. Εργάστηκα πρώτα στο εμπορικό κομμάτι και μετά ασχολήθηκα αποκλειστικά με το σχέδιο. Με τη μόδα ασχολούμαι από το 2003 όπου εργαζόμουν στο γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Οίκου Cartier. Ήμουν Buyer και Merchandiser για την αλυσίδα καταστημάτων Χαραλάς, συμμετείχα στην διοργάνωση fashion shows στην Γενεύη και εργάστηκα και ως Fashion Editor. Το δικό μου brand το ξεκίνησα το 2011 με την παρουσίαση της πρώτης μου collection ως New Designer στην Athens Xclusive Designers Week με cocktail dresses και μαγιό.

Photo Credit: Levon Muradian

image4

Γιατί ειδικά μαγιό;
Κάθε καλοκαίρι επισκεπτόμουν boutiques για να αγοράσω μαγιό και ποτέ δεν έβρισκα κάποιο που να είναι ιδιαίτερα θηλυκό. Συνήθως τα σχέδια ήταν πάντα τέτοια που το κάτω μέρος του bikini ήταν αρκετά μεγάλο, είχαν όλα πανομοιότυπη λευκή/μπεζ/μαύρη φόδρα και τα ολόσωμα ήταν στο ίδιο στυλ ανεξαρτήτως της ηλικίας που απευθύνονταν. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με μαγιό γιατί είναι ένα είδος που αγαπώ πολύ και ήθελα να το φοράω όπως ακριβώς το είχα φανταστεί. Η δημιουργία τους είναι πρόκληση για εμένα γιατί κάθε χρόνο θέλω να κάνω κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό και διαφορετικό χρησιμοποιώντας μοναδικά prints, έντονα χρώματα, πολύχρωμες φόδρες και προηγμένες ποιότητες υφασμάτων.

Photo Credit: Jim Malucci (plus credit εξωφύλλου)

Tι πρέπει να προσέχουμε πριν αγοράσουμε ένα μαγιό;
Να είναι καλής ποιότητας το ύφασμα και να είναι καλοραμμένο.

Πόσα χρειάζεται και πόσα τελικά έχει η μέση Ελληνίδα;
Η μέση Ελληνίδα χρειάζεται τουλάχιστον 4 μαγιό τον χρόνο και έχει αρκετά παραπάνω.

unnamed 3

Περιέγραψέ μου ένα σχέδιο που κολακεύει τον μεσογειακό σωματότυπο
High cut ολόσωμα και ψηλόμεσα bikinis, γιατί δεν τονίζουν την περιφέρεια, αντιθέτως αναδεικνύουν τις μεσογειακές καμπύλες.

Photo Credit: Τelaviver

Ποιο είναι το πιο «δυνατό» swimwear trend φέτος;
Υπάρχουν πολλά! Εγώ ξεχωρίζω το κόκκινο χρώμα, τα pastels και τα metallics.

image6 1

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο σχέδιο και γιατί;
Το αγαπημένο μου σχέδιο είναι τo brazilian bikini bottom σε μοναδικά prints γιατί αναδεικνύει τις καμπύλες της μεσογειακής γυναίκας και είναι ιδανικό για μαύρισμα. Επίσης, φροντίζω πάντα τα prints που διαλέγω να κάνουν πολύ καλή αντίθεση με το μαύρισμα έτσι ώστε το μαγιό να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό όταν το φοράς.

Photo Credit: Levon Muradian

Περιέγραψέ μου το πιο cool καλοκαιρινό outfit που μπορεί να περιλαμβάνει δημιουργία σου... και να φοριέται και εκτός παραλίας
Το «Patmos», μαύρο high cut ολόσωμο με ανοιχτή πλάτη και διαφάνεια μπροστά και πίσω. Είναι ιδανικό με σορτσάκι το πρωί και με jean το βράδυ.

Τα σχέδιά σου για το μέλλον...
Να παρουσιάσω την collection μου στην Miami Swim Week και να προσθέσω πολυτελή καφτάνια στη συλλογή μου.

image4 2

Το «σωστό μαγιό» είναι αυτό που....
Σε κάνει να νιώθεις όμορφη και sexy.

Photo Credit: Αllan Higa
Δες επίσης: Λευκό T-Shirt: Ανακάλυψε τα δέκα πιο στυλάτα σχέδια για το Νο1 καλοκαιρινό top