Γιατί «υπάρχει ζωή και μετά» από το «Breakfast at Tiffany's».
Από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και αυτή του 1980 υπάρχουν ταινίες-στυλιστικά διαμάντια που έχουν τραβήξει την παγκόσμια προσοχή για τα outfits των πρωταγωνιστών τους. Υπάρχουν όμως και άλλες που στην πρώτη προβολή τους δεν κέρδισαν τα ενδυματολογικά credits που τους άξιζαν και έρχεται να «αποδοθεί η δικαιοσύνη της μόδας» αρκετά χρόνια αργότερα.
Αυτά τα δέκαfilms παρακάτω μπορεί να μην τα έχεις προσέξει για τα ρούχα των ρόλων τους αλλά αυτό ήρθε ο καιρός να αλλάξει καθώς περιέχουν μερικά αξιοθαύμαστα looks και εμείς είμαστε εδώ να τα επισημάνουμε για εσένα. Γιατί η μόδα στον κινηματογράφο δεν εξαντλείται στο «μικρό μαύρο φόρεμα» της Audrey Hepburn στο «Breakfast at Tiffany's» … Δες επίσης: Bρήκαμε το παλτό της Kate Middleton με 40% έκπτωση
Barry Lyndon (1975): To αριστούργημα του Stanley Kubrick μπορεί να διαδραματίζεται στον 19ο αιώνα αλλά τα κοστούμια του μόνο «νοσταλγικά» και «γλυκανάλατα» δεν τα λες.
La Dolce Vita (1960): Εδώ βλέπουμε τον Federico Fellini μαζί με την Anita Ekberg και τον Marcello Mastroianni σε ένα από τα after parties για την προώθηση του έργου που το 1961 κέρδισε το Όσκαρ κοστουμιών. Και κανείς δεν αμφισβήτησε αυτή τη διάκριση.
Funny Face (1957): Γιατί η Audrey Hepburn δεν απέκτησε ξαφνικά στυλ το 1961 στην εμβληματική ταινία «Breakfast at Tiffany's», αλλά όπως φαίνεται είχε κάνει ήδη αίσθηση με τα looks από το 1957.
Scarface (1983): O Tony Montana και τo Μαϊάμι της δεκαετίας του '80 στην πιο dark-glam εκδοχή του.
The Godfather Part II (1974): H Αμερικανή ηθοποιός Talia Shire (aka Connie Corleone) φόρεσε μερικά από τα πιο κομψά seventies σύνολα που έχουμε δει ποτέ σε ταινία.
Guys And Dolls (1955): Μπορεί να αναστάτωνε τα γυναικεία πλήθη από το 1949, ως «Stanley Kowalski» στην ταινία «Λεωφορείον ο Πόθος», αλλά σε αυτό το flim έκανε πραγματικό fashion statement με τα κοστούμια του.
Singin' In The Rain (1952): O Gene Kelly «έκλεισε» όλη την φινέτσα της δεκαετίας του '50 μέσα στα διαχρονικά κομψά κουστούμια του.
The Towering Inferno (1974): Mία από τις πιο εμβληματικές ταινίες καταστροφής, λαμβάνει χώρα στο San Francisco και δείχνει την φωτιά σε ένας ουρανοξύστη και τους William Holden, Faye Dunaway, Fred Astaire, Paul Newman και Steve McQueen να προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από αυτόν... πάντα με στυλ!
The Thomas Crown Affair (1968): Δεν χρειάζεσαι καμία άλλη απόδειξη για την στυλιστική αρτιότητα μίας ταινίας από το να παίζουν σε αυτήν ο Steve McQueen και η Faye Dunaway.
Rocco And His Brothers (1960): O Alain Delon σε μία ταινία που τον καθιέρωσε στη συνείδηση μας ως style icon και έκανε τα σοφιστικέ κουστούμια σημείο αναφοράς για τους μετέπειτα ανδρικούς, πρωταγωνιστικούς ρόλους.