Fashion Update: Η επόμενη σεζόν θα είναι αφιερωμένη στην Frida Khalo και μπορούμε να στο αποδείξουμε

Διονυσία Καλαποθαράκου
Fashion Update: Η επόμενη σεζόν θα είναι αφιερωμένη στην Frida Khalo και μπορούμε να στο αποδείξουμε

Mία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον χώρο των τεχνών, φέτος δείχνει τη δύναμή της «περπατώντας» και σε πιο fashionable μονοπάτια.

GettyImages 56578003

Αμφιβάλλουμε αν υπήρξε ποτέ ξανά μια γυναίκα καλλιτέχνης με πιο ξεχωριστό και διαxρονικά «επίκαιρο» προσωπικό στυλ από την Frida Khalo. Τα σημεία-κατατεθέν του look της είναι άμεσα αναγνωρίσιμα από όλους, ακόμα και τους πιο αδαής σε θέματα μόδας. Τα flower crowns που φορούσε στα μαλλιά της, τα αέρινα tops με λουλούδια, τα μοναδικά κοσμήματα και τα τολμηρά, κεντημένα φορέματα της έχουν αντιγραφεί πολλάκις όλα αυτά τα χρόνια και έχουν ενταχθεί σε πολλά και διαφορετικά ενδυματολογικά στυλ. Τον χειμώνα του 2018 αυτά τα trademarks αναμένεται να αναπαραχθούν ξανά και ξανά από όλες μας και αυτό φαίνεται ήδη στις νέες συλλογές των economy brands Zara, Αsos και &Other Stories. Eπίσης το μουσείο Victoria and Albert στο Λονδίνο έχει αφιερώσει μία ολόκληρη έκθεση στην Μεξικάνα ζωγράφο, με τίτλο «Frida Kahlo: Making Her Self Up», η οποία σκοπό έχει να διερευνήσει πώς αυτή η σπουδαία καλλιτέχνης δημιούργησε την ταυτότητά της. Θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο παρουσιάζει στο κοινό εμβληματικά ρούχα της Frida και τα οικεία της αντικείμενα ώστε να προσφέρει στον κόσμο μία νέα προοπτική για την συναρπαστική (και κομψή) ζωή της.

H Frida Kahlo με τον Diego Rivera, στο Μεξικό το 1940

kahlo

Η Frida μπορεί να γεννήθηκε το 1907, αλλά το εκλεκτικό στυλ της φαίνεται να επηρεάζει τη μόδα τώρα περισσότερο από ποτέ. Ο σχεδιαστής Roland Mouret αφιέρωσε την επίδειξη του για τη συλλογή S/S 18 σε εκείνη, ενώ η Beyoncé επέλεξε να ντυθεί Kahlo για το Halloween, το 2017 και όλοι ξέρουμε πως η Queen B δεν κάνει τίποτα τυχαία. Οσφραίνεται τα trends πολύ πριν γίνουν hot.

Photo Credit: Nickolas Muray
Tα ρούχα και ο τρόπος που ντυνόταν διαδραμάτισαν τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας της Frida, δίνοντας άλλη βαρύτητα και ουσία ακόμα και στις off-duty εμφανίσεις της. Τα κομψά κοστούμια της, για παράδειγμα, κλόνισαν τους κανόνες της αρσενικής φύσης και της θηλυκότητας, την ίδια στιγμή. Η Kahlo συχνά δημιουργούσε looks με τα οποία έκανε πολιτικές δηλώσεις, τονίζοντας την πολιτισμική υπερηφάνεια της Frida για την Μεξικανική Επανάσταση. Έβαζε συχνά κεντημένα φορέματα Tehuana, τα οποία φορούσαν αρχικά οι γυναίκες από τη Νότια Μεξικανική περιφέρεια. Έβλεπε τα ρούχα της ως επέκταση της τέχνης της και ως τρόπο να πει παραστατικά τις ιστορίες της. Τολμηρά prints σε ζωντανά χρώματα, πλούσια μεταξωτά υφάσματα, μπροκάρ πανωφόρια, κεντημένα total outfits και statement κολιέ, σαν αυτά σχεδίαζε και η ίδια όσο ζούσε, είναι αυτήν την σεζόν και πάλι στην μόδα, έτοιμα να μας παρασύρουν σε ethnic, αντισυμβατικά μονοπάτια στυλ και υψηλής αισθητικής. Όλε!
Δες επίσης: Millennial Pink: Πώς να το φορέσεις και την επόμενη σεζόν