Έχεις βαρεθεί τον τρόπο που ντύνεσαι; 10 ανέξοδα tips για να ανανεώσεις το στυλ σου!

Διονυσία Καλαποθαράκου
Έχεις βαρεθεί τον τρόπο που ντύνεσαι; 10 ανέξοδα tips για να ανανεώσεις το στυλ σου!

Γιατί όλες χρειαζόμαστε κάποιες «μικροαλλαγές» πού και πού!

Το «να ανανεώσεις το στυλ σου ανέξοδα» είναι κάτι σαν αστικός μύθος στη μόδα: όλες έχουμε διαβάσει γι' αυτό αλλά ποτέ δεν έχουμε δει να συμβαίνει πραγματικά. Πάντα χρειάζεται να αγοράσεις κάτι νέο, να επιδιορθώσεις κάτι παλιό, να μεταποιήσεις ένα κομμάτι που δεν σου εφαρμόζει τέλεια πια. Το παρακάτω άρθρο είναι εδώ για να δώσει «μία γροθιά στο κατεστημένο (της μόδας)» και να σου αποδείξει πώς μπορείς όντως να κάνεις update στις εμφανίσεις με μηδενικό κόστος. Και μάλιστα δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος γι ανα το κάνεις, αλλά δέκα όπως θα διαβάσεις αμέσως παρακάτω.

1. Bγάλε τα αξεσουάρ σου από τα κουτιά τους. Πολλές από εμάς βασιζόμαστε καθημερινά στα ίδια και στα ίδια κομμάτια για να κάνουμε styling. Σπάσε αυτή τη συνήθεια και προσπάθησε να εντάξεις στα σύνολά σου σκουλαρίκια, περιδέραια και δαχτυλίδια που τόσο καιρό «ζούσαν στην αφάνεια».
2. Φόρεσε τα παλιά σου ρούχα με νέους τρόπους. Πχ. βάλε ένα σουτιέν πάνω από ένα μπλουζάκι, ένα φόρεμα πάνω από παντελόνι, ένα πουκάμισο που κουμπώνει μπροστά βάλ’ το με τα κουμπιά στην πλάτη. Και το layering είναι επιτρεπτό στη μόδα αλλά και αυτές οι παιχνιδιάρικες «αντιστροφές».

https://www.instagram.com/p/BmJOmJcHl-t/?utm_source=ig_embed


3. Ντύσου με τα μάτια κλειστά. Μην τρομάξεις, δεν κυριολεκτούμε ακριβώς. Αυτό που εννοούμε είναι να επιλέξεις ένα κομμάτι τυχαία από την ντουλάπα σου και δημιουργήσεις ένα look αποκλειστικά βασιζόμενη σε αυτό. Και μόνο η πρόκληση για το πώς μπορείς να το φορέσεις με νέους τρόπους θα σε γεμίσει (στυλιστική) έμπνευση.
4. Βάλε τα ρούχα που θα φορούσες αν έκανες ιδανικά τη δουλειά των ονείρων σου. Αυτή η συμβουλή μπορεί να είναι κλισέ, αλλά όπως μας αναλύει η θεωρία της γνωστικής νοημοσύνης, η αλλαγή του τρόπου που ντυνόμαστε μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας, που αξιολογούμε τις ικανότητές μας και τέλος να αυξήσει την εμπιστοσύνη μας στον ίδιο μας τον εαυτό. «Αν το πιστέψεις μπορεί και να γίνει», για να το πούμε πιο απλά.
5. Φόρεσε animal prints και ευφάνταστα μοτίβα… μαζί! Τα mix prints πάντα σου φτιάχνουν τη διάθεση και ανανεώνουν το στυλ σου. Εγγυημένα!
6. Κάνε μία βόλτα σε μία γκαλερί, σε μία έκθεση φωτογραφίας, επισκέψου ένα μουσείο… γενικά φρόντισε να απολαύσεις τη μορφή τέχνης που σε εκφράζει (πέρα από τη μόδα φυσικά) και θα αποκτήσεις στο λεπτό νέες αισθητικές αναφορές.

https://www.instagram.com/p/BlQVMbTDN1K/?utm_source=ig_embed


7. Κάνε ανταλλαγή των ρούχων που δεν φοράς πια με αυτά των φίλων σου. Ξέρεις τι λένε «τα σκουπίδια της μίας ο θησαυρός της άλλης» και αυτό δεν ισχύει μόνο στους πρώην και στις σχέσεις.
8. Σταμάτα να ντύνεσαι αποκλειστικά όπως ορίζει η ηλικία σου. Πρόσθεσε πιο girly και νεανικά στοιχεία στο look σου και θα δώσεις ένα twist στα συμβατικά, corporate σύνολά σου.
9. Βγάλε όλα τα παπούτσια σου από τα κουτιά τους και ρίξ’ τους μία καλή ματιά! Θα θυμηθείς ζευγάρια που σίγουρα είχες ξεχάσει ότι έχεις. Σαν να πηγαίνεις για ψώνια χωρίς να χαλάς ούτε ένα Ευρώ. Μαγεία!
10. Φόρεσε κάτι άκρως επίσημο και εντυπωσιακό, όπως ένα party dress, με έναν πιο casual τρόπο… πχ. με αθλητικά και jean μπουφάν δεμένο στη μέση. Κρίμα δεν είναι να έχεις τόσο ωραία ρούχα που πρέπει να περιμένεις να παντρευτεί κάποιος για να τα βάλεις;
Δες επίσης: Millennial Pink: Πώς να το φορέσεις και την επόμενη σεζόν